Region Sjælland

Lægevagten kommer tæt på borgeren i Region Sjælland

Del

Når Region Sjælland den 1. september 2021 overtager dele af Lægevagten fra PLO, kan borgere blive tilset af en læge om aftenerne og i weekenden 11 steder i regionen. Borgerne skal ringe 70 15 07 00, som de plejer, når de skal i kontakt med vagtlægen.

Det er vigtigt, at borgerne kan komme til en læge tæt på hjemmet. Også når egen læge holder fri. Det er mantraet for Region Sjælland.

Når regionen den 1. september 2021 overtager bemandingen af Lægevagtens fem decentrale konsultationer fra PLO, kan borgerne blive tilset af en læge 11 steder i regionen aften, weekender og helligdage, ligesom Lægevagten også vil køre på sygebesøg i hele regionen.

Med overdragelsen bemander Region Sjælland de fem decentrale konsultationer i Kalundborg, Nykøbing Sjælland, Vordingborg, Nakskov og Ringsted, mens PLO bemander Lægevagten i Holbæk, Køge, Slagelse, Nykøbing F., Næstved og Roskilde.

- Vi står ved vores ambition om nærhed og kvalitet i sundhedstilbuddene i Region Sjælland. Det gælder også i Lægevagten. Nu er lægebemandingen på plads, så vi sikrer, at borgerne kan blive tilset på konsultationer i hele regionen, når deres egen læge holder fyraften, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

Næste år overtager Region Sjælland det fulde ansvar

Den gradvise overdragelse af Lægevagten til Region Sjælland sker efter aftale med PLO. Første skridt er, at regionen den 1. september overtager de fem decentrale konsultationer.

Til oktober næste år overtager Region Sjælland resten af Lægevagt-opgaverne fra PLO. Til den tid vil Region Sjælland også stå for at køre ud til sygebesøg i hele regionen og for at bemande Lægevagten i de resterende byer.

- Vi skylder PLO en tak for, at vi er kommet godt for land i forhold til at blive gearet til første del af overdragelsen af Lægevagten. Vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde omkring driften af Lægevagten og den resterende del af overdragelsen til næste år, siger Heino Knudsen.

Succesfuld lægerekruttering

Region Sjælland har siden indgåelsen af aftalen været i gang med opgaven med at rekruttere kvalificerede læger til at tage sig af patienter om aftenerne, i weekender og på helligdage i de fem decentrale konsultationer.

Regionen har i den forbindelse haft en god ansættelsesproces, hvor mange kvalificerede læger har meldt sig klar til at bemande Lægevagten-konsultationerne i Vordingborg, Ringsted, Nakskov, Kalundborg og Nykøbing Sjælland.

- Det er gået rigtig godt med at finde og ansætte gode læger til opgaven. Her er vi rigtig glade for, at vi også har haft muligheden for at trække på PLO og organisationens netværk i bestræbelserne på at få kvalificerede ansøgere. Det betyder, at vi nu kan opfylde vores mål om at tilbyde både nærhed og kvalitet til borgerne, hvis de har behov for at få fat i en læge uden for normal arbejdstid, siger Heino Knudsen.

Lægevagtens decentrale konsultationer holder på hverdage åbent to timer om aftenen. Derudover vil patienter ligeledes kunne blive tilset i et tidsrum på to timer i løbet af lørdag og søndag samt på helligdage.

For borgerne sker der ingen ændringer i forhold til, hvordan man kommer i kontakt med Lægevagten. Det sker fortsat ved at ringe på telefonnummer 70 15 07 00 i tidsrummet fra kl. 16 til 08 på hverdage - og døgnet rundt i weekender og på helligdage.

Fakta:

  • Tidligere på året indgik Region Sjælland en aftale med PLO Sjælland om gradvis overtagelse af Lægevagten.

  • Første skridt i den overgangsordning: Pr. 1. september overtager Region Sjælland ansvaret for bemanding af de decentrale konsultationer i Vordingborg, Ringsted, Nakskov, Kalundborg og Nykøbing Sjælland.

    PLO Sjælland bemander fra den 1. september 2021 fortsat de seks faste konsultationer på sygehusene i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved og Nykøbing F. og står til rådighed for et fagligt samarbejde med regionen. PLO fortsætter desuden med at køre ud til sygebesøg i hele regionen.

  • Andet skridt i overgangsordningen: Pr. 1. oktober 2022 overtager Region Sjælland den samlede ledelse af Lægevagten herunder bemanding og planlægning af alle konsultationssteder.

 

Åbningstider i de decentrale konsultationer i Region Sjælland:

Hverdage

17.30-19.30 Konsultation Kalundborg

20.30-22.30 Konsultation Nykøbing Sjælland

17.00-19.00 Konsultation Vordingborg

20.00-22.00 Konsultation Nakskov

18.30-20.30 Konsultation Ringsted

Lørdage, søndage og helligdage

9.30-11.30 Konsultation Kalundborg

12.30-14.30 Konsultation Nykøbing Sjælland

9.00-11.00 Konsultation Vordingborg

12.00-14.00 Konsultation Nakskov

10.30-12.30 Konsultation Ringsted

Kontakter

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland lancerer nyt tilbud om pårørende-til-pårørende-samtaler2.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Hvis man er pårørende til et menneske, der er eller har været i behandling i Psykiatrien Region Sjælland, kan man som noget nyt få sparring og inspiration via en åben linje direkte til andre med erfaring som pårørende. Det nye tilbud er søsat med midler fra Regionsrådet. Målet er at styrke pårørende, så de både kan passe på sig selv og støtte deres nære i processen med at komme sig fra psykisk sygdom.

Budgetaftale på plads i Region Sjælland2.9.2021 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Region Sjællands budget på 21 milliarder kroner i 2022 er nu på plads med en aftale blandt alle partierne i Regionsrådet. Budgetaftalen sikrer blandt andet en styrket indsats på kræftområdet, et løft af de medicinske afdelinger på sygehusene samt bedre behandling af patienter med blodpropper. Partierne bag budgetaftalen sætter også penge af til den grønne omstilling i Region Sjælland, ligesom borgerne kan se frem til en ny ekspresbus mellem Næstved og Slagelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum