Læger uden Grænser arbejder fortsat i Afghanistan
Hver måned fødes 1.800 børn på Læger uden Grænsers fødselshospital i Khost i Afghanistan. Over 90 procent af de ansatte er kvinder. De er helt essentielle for at sikre trygge fødsler for mødre og børn.
Mange steder i Afghanistan må kvinder kun blive behandlet af kvinder. Det betyder, at fødselshospitalet ikke ville kunne fungere, hvis kvindeligt personale blev forbudt.
Til trods for Talibans seneste forbud, som forhindrer kvinder i at arbejde i bestemte NGO’er, så er Læger uden Grænsers aktiviteter og arbejde ikke blevet berørt. Derfor kan organisationen fortsætte med arbejdet for kvinders, mænds og børns sundhed landet over.
Et forbud, der også omfatter kvindelige medarbejdere, som er en del af medicinske aktiviteter, vil dog få enorme konsekvenser. Ikke kun for kvinder i landet, men for hele befolkningen.
”På hospitalet er mange af patienter kvinder. Når de bliver syge eller skal føde et barn, skal de have et sted at tage hen. Hvis Taliban forhindrer kvindeligt personale i at arbejde, vil ingen være i stand til at tage sig af dem,” siger Farzaneh, en afghansk kvindelig medarbejder fra Læger uden Grænser, og fortsætter:
"En kvindes helbred påvirker hele hendes families sundhed: Hvis der ikke er adgang til hjælp før, under og efter fødsler, vil børns liv også blive sat i fare. Dette forbud vil ikke kun berøre kvinder. Det vil påvirke hele landet,” siger hun.
Fakta om Læger uden Grænser i Afghanistan
- Læger uden Grænser er til stede i provinserne Helmand, Kunduz, Herat, Khost, Kabul, Kandahar og Bamiyan.
- I alt har organisationen 1.700 ansatte som medicinsk personale, hvoraf 894 er kvinder.
- I 2022 hjalp Læger uden Grænser blandt andet til ved 35.000 fødsler, stod for 250.000 ambulante konsultationer, 42.000 indlæggelser, 11.000 kirurgiske indgreb, 71.000 skadestuekonsultationer og indlagde 7.000 børn til behandling for underernæring.
Nøgleord
Kontakter
Pressetelefon, Læger uden Grænser
Tlf:29702979Information om Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over. Vi hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer, men kæmper også for adgang til livsvigtig medicin og behandling
Følg pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Læger uden Grænser (MSF)
Læger uden Grænser: Syrien får mindre nødhjælp nu end før jordskælv20.2.2023 15:25:47 CET | Pressemeddelelse
Læger uden Grænser har netop fået de første forsyninger med nødhjælp over grænsen fra Tyrkiet til det hårdt trængte nordvestlige Syrien. Men selv om flere konvojer nu har krydset grænsen, skal der skrues markant op for hjælpen for at matche omfanget af den humanitære katastrofe.
Læger uden Grænser skruer op for jordskælvshjælp6.2.2023 20:07:43 CET | Pressemeddelelse
Flere hold er sat ind i det nordvestlige Syrien for at kunne reagere på behovene, der stiger time for time. Samtidig fortsætter Læger uden Grænsers kontakt til syriske og tyrkiske myndigheder for at koordinere hjælpen bedst muligt.
Her er de kriser, vi glemte i 202223.12.2022 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
2022 har været præget af adskillige kriser, men det er langt fra alle, der har fået opmærksomhed. Det gælder både sygdomme og konflikter, viser en undersøgelse, som Læger uden Grænser har fået lavet i befolkningen.
Koleraudbrud spreder sig hastigt i verden29.11.2022 11:00:00 CET | Pressemeddelelse
I 29 lande er der lige nu udbrud af den ekstremt smitsomme sygdom kolera. Sygdommen kan dræbe på bare få timer, hvis man ikke får behandling. Udviklingen er bekymrende og værre, end hvad vi normalt ser, lyder det fra Læger uden Grænser.
Alarmerende konsekvenser for mennesker på flugt som tilbageholdes i Litauen15.9.2022 13:28:55 CEST | Pressemeddelelse
Desperation og håbløshed præger de flygtninge, som Læger uden Grænser støtter og behandler i Litauen. Landets myndigheder tilbageholder dem i detentionscentre uden udsigt til at komme ud. Det nedbryder de mennesker, der søger sikkerhed i landet, fortæller Læger uden Grænsers psykolog.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum