LægeforeningenLægeforeningenLægeforeningenLægeforeningen

Læger, psykologer, regioner og kommuner: En ambitiøs 10-årsplan skal løfte psykiatrien

Del

Lægeforeningen, Dansk Psykolog Forening, Danske Regioner og KL afholder i dag topmøde om behovet for en 10-års plan for den samlede psykiatri. Følg med på livestream fra kl. 9 via link.

Psykiatrien har brug for et massivt løft, og et solidt fagligt oplæg fra Sundhedsstyrelsen og Socialstyrelsen er et godt afsæt for den længe ventede 10-års-plan for psykiatrien. Men den politiske handling og prioritering lader desværre vente på sig.

Lægeforeningen, Danske Regioner, KL og Dansk Psykolog Forening afholder nu ”Topmøde - 10-års plan for psykiatrien nu!”, som skal sætte fokus på de mange aktuelle udfordringer i psykiatrien og i de tidlige indsatser.

Gennem talks med patienter, brugere og fagfolk, oplæg fra eksperter og styrelser, og debat mellem de ansvarlige politikere på området, kommer vi hele vejen rundt om de mange udfordringer, som en 10-års plan skal være med til at løfte.

Blandt deltagerne er: Camilla Rathcke, formand, Lægeforeningen, Dea Seidenfaden, fung. Formand, Dansk Psykolog Forening, Anders Kühnau, formand, Danske Regioner og Christian Harsløf, direktør, KL.

Tv-vært Tine Gøtzsche er moderator for hele topmødet og vil blandt andet interviewe Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, og Ellen Klarskov, direktør for Socialstyrelsen, om det faglige oplæg.

Vi slutter dagen af med at høre politikerne, hvordan de vil sikre fremdrift og prioritering i de kommende 10 år, så den samlede indsats for mennesker med psykiske lidelser løftes. Her deltager Christina Thorholm (RV), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Peder Hvelplund (EL), Martin Geertsen (V), Per Larsen (K) og Susanne Zimmer (FG).

Topmødet om psykiatrien foregår fredag 23. september 2022 fra kl. 8:30-13:00 hos Lægeforeningen i Domus Medica.

Du kan følge med på livestream via link, som findes her: 
https://avcenterlive.dk/BZoGKQKeDdVG5J2rOZ9LsP66LY

Nøgleord

Links

Information om Lægeforeningen

Lægeforeningen
Lægeforeningen
Kristianiagade 12
2100 København Ø

+45 3544 8500https://www.laeger.dk/laegeforeningen

Lægeforeningen er den faglige interesseorganisation for læger i Danmark

Følg pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lægeforeningen

Læger: Fordobling i overskridelser af udredningsretten kan have alvorlige konsekvenser27.10.2022 09:52:28 CEST | Pressemeddelelse

6 ud af 10 børn og unge, der skal udredes i børne- og ungdomspsykiatrien, ender på så lange ventelister, at udredningsretten ikke kan overholdes. I første halvår af 2022 drejede det sig om 3.781 børn og unge - det er mere end en fordobling på kun et år, hvilket understreger behovet for en hurtig og effektiv politisk indsats for at øge behandlingskapaciteten i hele landet, mener Lægeforeningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum