Region Hovedstaden

Læger og sygeplejersker udgør den største personalestigning

Del
Ny opgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet konkluderer, at Region Hovedstaden har haft en voldsom vækst i antallet af administrative medarbejdere. Opgørelsen bygger på en forældet opgørelsesmetode med store fejlkilder. I modsætning til den udbredte opfattelse, er det lægerne og sygeplejerskerne, der står for størstedelen af personalestigningen i Region Hovedstaden

Økonomi- og Indenrigsministeriets opgørelse kommer i et ministersvar til folketingsmedlem Kirsten Norman Andersen (SF), som spørger til udviklingen i antallet af administrative medarbejdere og deres funktion. Økonomi- og Indenrigsministeriets opgørelser bygger på en ældre opgørelsesmetode fra 2012, som Danske Regioner ved økonomiforhandlingerne i 2017 og Region Hovedstaden tidligere har kritiseret i blandt andet  marts 2017 og senest i juli 2018.

Problemerne i den ældre opgørelsesmetode er, at den ikke viser, hvad den enkelte medarbejdergruppe rent faktisk arbejder med og hvor. Desuden mangler opgørelsen hele medarbejdergrupper som fx portører, teknikere og rengøringspersonale.

En anden stor fejlkilde i ministeriets opgørelse er, at der ikke er taget højde for sammenlægninger. Når Region Hovedstaden fx har flyttet administrative medarbejdere fra hospitaler og samlet dem i fælles enheder inden for IT, HR og Indkøb, for at undgå fx unødig dobbeltadministration, har det fremstået som en stigning i antallet af administrative medarbejdere. De ansatte laver de samme understøttende funktioner til det sundhedsfaglige personale, men sidder bare ikke ude på de enkelte hospitaler.

Læs brief fra juni 2018 om udviklingen i administrativt personale


Ny opgørelse over medarbejderne i Region Hovedstaden viser, hvor de ansatte arbejder og med hvad

I og med at den gamle opgørelsesmetode ikke kunne vise personalets funktion eller placering har Region Hovedstaden derfor udviklet en ny og bedre opgørelsesmetode, som kan bruges i hele sundhedsvæsenet. Den opdeler og skelner mellem:

  • A: klassisk administration med styringsopgaver
  • B: støttefunktioner som eks. IT og teknik, kliniske assistenter, lægesekretærer
  • C: kernefunktioner, som læge, sygeplejersker, jordemødre i de kliniske enheder på hospitalet

For at se dette indhold fra www.regionh.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Læs brief Ny opgørelse. Hvem arbejder med hvad?

Den nye opgørelse fra Region Hovedstaden viser, at 65 % af alle medarbejdere arbejder med kerneopgaver, 33 % af medarbejderen arbejder i støttefunktioner og 2 % beskæftiger sig med rene administrative funktioner (forvaltning, styring og controlling).


Region Hovedstaden gennemfører løbende besparelser på administration 

I 2018 blev der indført en varig besparelse på 33 mio. kr. på administration og fra 2019 yderligere en varig besparelse på 20 mio. kr.  Udgangspunktet for de kommende år er, at der fortsat skal spares 20 mio. kr. hvert år.

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Region Hovedstaden ophæver kontrakt med totalentreprenør på byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital15.3.2024 12:00:00 CET | Pressemeddelelse

Efter gentagne forsinkelser og usikkerhed om økonomien har Region Hovedstaden i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher. Totalentreprenøren har været tilknyttet byggeriet af et nyt akuthus på Bispebjerg Hospital. Regionen går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye