Esbjerg Kommune

Lad musikken spille i nye øvelokaler

Del

Med et tilskud fra Kultur & Fritidsudvalget får musiklivet i Esbjerg otte nye øvelokaler og en caféscene, som står klar til årsskiftet. Det nye sted i Stormgade bliver et løft til musiklivet og kommunens kreative profil.

Musiklivet i Esbjerg får nu endnu flere tangenter at spille på. Kultur & Fritidsudvalget har nemlig netop sendt 190.000 kr. afsted som støtte til, at Musikby Esbjerg kan etablere nye øvelokaler og en caféscene.

Bag projektet ligger et forløb, hvor musikmiljøet er blevet inddraget, og her stod det klart, at der mangler øvelokaler til musikerne i Esbjerg midtby. Det behov kan det nye sted forhåbentlig være med til at dække. De lokale musikere har selv været med til at finde både løsninger og samle penge ind til at realisere ønskerne.

Fast base og bandhotel

Otte nye øvelokaler bliver der plads til i det nye musikmiljø i Stormgade 21, som Musikby Esbjerg selv har fundet frem til. Øvelokalerne kommer til at fungere både som fast base og som såkaldt bandhotel for en række bands, og på caféscenen er det tanken, at der skal være mindre koncerter og aktiviteter for musikere og musikbranchen.

Musikby Esbjerg er en folkeoplysende forening, og det kommer aktiviteterne og medlemskabet i Stormgade 21 til at afspejle, så stedet bliver for amatører og ikke professionelle musikere.

Flere lokale fonde har allerede givet tilskud til projektet, og Musikby Esbjerg har også fået doneret udstyr til lokalerne, lige som lokale kunstnere har tilkendegivet, at de vil hjælpe med at udsmykke lokalerne.

Esbjerg på landkortet

Det nye sted i Stormgade 21 står efter planen klar til at lade musikken spille ved årsskiftet, og for Esbjerg Kommune er det helt i tråd med visionerne for kulturlivet. Her er det nemlig en klar ambition at prioritere vilkårene for musiklivet højt, og derfor er formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen, glad for, at der bliver sat handling bag ordene.

”Jeg glæder mig til at se projektet blive til virkelighed. Det giver et løft til vores lokale musikmiljø og styrker kommunens kreative profil, som er med til at sætte Esbjerg på landkortet. Samtidig er det endnu et godt eksempel på, at vi tit finder de gode løsninger, når kommunen og engagerede borgere arbejder sammen”, siger May-Britt Andrea Andersen.

Kontakter

May-Britt Andrea Andersen, formand for Kultur & Fritidsudvalget, tlf. 53 10 50 09, maa40@esbjerg.dk

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum