TEKNIQ Arbejdsgiverne

Lad milliarder fra Landsbyggefonden komme ud og arbejde

Del

TEKNIQ Arbejdsgiverne bakker op om det flertal i Folketinget, der er klar til at sætte gang i 453 almene byggeprojekter for at holde gang i aktiviteten i bygge- og anlægsbranchen under og lige efter coronakrisen.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Det vil være almindelig sund fornuft for regeringen at give grønt lys til at igangsætte de 453 godkendte almene byggeprojekter, som allerede nu ligger klar i Landsbyggefonden. Det mener man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, som dermed er på linje med et flertal i Folketinget.

I disse uger og måneder kommer der ikke mange nye ordrer i bøgerne hos bygge- og anlægsbranchens virksomheder. Og i takt med, at eksisterende opgaver bliver færdiggjort, kan man se frem til et betydeligt hul i aktiviteten efter sommerferien.

”Derfor er det et helt rigtigt tidspunkt at fremrykke nogle investeringer, der i sig selv er fornuftige og vil give et betydeligt løft til mange almennyttige boliger. Det er med andre ord helt naturligt at sætte gang i disse tiltrængte renoveringer nu, hvor bygge- og anlægsbranchen har brug for – og ledige ressourcer til – flere opgaver,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

De mange byggeprojekter skal som sagt finansieres af Landsbyggefonden med de penge, almene boligbyggerier har sparet op, efter deres realkreditlån er betalt, via deres beboeres huslejebetalinger. Det drejer sig om projekter til en samlet værdi på 18,4 mia. kroner.

”Der vil med andre ord være tale om en solid saltvandsindsprøjtning til de virksomheder, som skal udføre arbejdet. Ved at lukke op for midlerne i Landsbyggefonden kan vi sikre et solidt aktivitetsniveau i mange af virksomhederne i bygge- og anlægsbranchen og på den måde sikre jobbet for et stort antal dygtige medarbejdere – også på den anden side af den nuværende krise,” siger Niels Jørgen Hansen.

Ifølge TV2 bakker både Enhedslisten, Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Venstre op om idéen om at tage hul på fonden.

”Regeringen har allerede gennemført en række fornuftige tiltag for at hjælpe de virksomheder, der må sende medarbejdere hjem. Men der er sund fornuft i også at arbejde for, at man helt kan undgå, at dette bliver nødvendigt. Og i den proces er Landsbyggefonden et helt naturligt sted at tage fat,” siger Niels Jørgen Hansen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, tlf. 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum