Egedal Kommune

Kys & Kaos i ny renoveret Ganløse kulturhus

Del

Egedals 5. klasser kan nu med sandhed kalde sig forfattere. Den 8. november afsluttes et stort projekt, hvor eleverne har læst forfatter Susanne Lykkes ungdomsbog Kys & Kaos – og skrevet deres eget bud på en slutning til bogen. Den bedste slutning hædres den 8. november til et festligt arrangement, hvor vi også fejrer at Ganløse kulturhus er blevet moderniseret

Bogen Kys og kaos, som eleverne har skrevet et afsluttende kapitel til.
Bogen Kys og kaos, som eleverne har skrevet et afsluttende kapitel til.

Susanne Lykke er lokal forfatter og har i løbet af dette efterår besøgt 16 5. klasser i Egedal Kommune og dermed kickstartet en skrivekonkurrence, der skal give de unge mod på at læse og lyst til at skrive:

- Det har været fantastisk inspirerende at besøge klasserne og møde deres fantasi. Med projektet vil jeg gerne sætte fokus på, at det at læse og skrive er for alle, og at vi selv kan bestemme, hvordan vores historie skal ende. Det tror jeg på, de unge kan tage med dem resten af livet, siger Susanne Lykke.

Skrivekonkurrencen er blevet til i et samarbejde mellem Egedal Kommunes Biblioteker og skoler og med penge fra Egedal Kommunes Kunstråd:

- I Kunstrådet var vi vilde med Susanne Lykkes projekt. Ofte har vi fokus på skulpturer, der placeres rundt omkring i kommunen. Men vi har også støttet andre typer kunstprojekter, fx lydvandring i naturen og dette litteraturprojekt. Ved at huske den kultur, som står skrevet, ønsker vi at understøtte børns møde med litteraturen og bidrage til at starte diskussioner med den som omdrejningspunkt. Og så får vi samtidig anledning til at vise børnene, at (skrive)kunsten er en mulig levevej man kan forfølge, hvis man har viljen og selvfølgelig, den gode historie, siger Charlotte Haagendrup, der er medlem af Kunstrådet. Til arrangementet ”Kys & Kaos” den 8. november vil Charlotte også vise det ny renoverede kulturhus frem.

Den 8. november inviteres alle eleverne og andre interesserede til kåringen af den bedste slutning – men det er vigtigt for arrangørerne, Susanne Lykke og Egedal Kommune, at understrege, at her er alle vindere:
- Jeg tror på, at vi med dette projekt har fremmet børnenes glæde ved at skrive og læse. To meget fundamentale færdigheder, som skolen jo i høj grad har fokus på i det daglige. Med Susannes projekt har vi vist børnene, at alle har en historie inde i sig, og jeg er virkelig glad for, at skolerne har spillet så godt med i projektet. Jeg glæder mig til at møde dem alle til en festlig dag med kys og kaos, siger Betina Hilligsøe der er formand for Egedal Kommunes Skoleudvalg.

Fakta: Fernisering på Kys & Kaos 8. november i Ganløse Kulturhus kl. 14.30-16
Adresse: Vestergade 5A, Ganløse, 3660 Stenløse.
Juryen til kåringen af vinderen består af repræsentanter fra læsevejledernetværket, 1 repræsentant fra Bibliotekerne samt forfatter Susanne Lykke.
Egedal Kommunes Kunstråd blev oprettet af Byrådet i 2013. I Egedal købes kunst via midler uden for driftsbudgettet: Når Egedal Kommune sælger grunde og ejendomme overføres 2% af salgsindtægterne til en kunstpulje. Kunstrådet anbefaler kunsten og Økonomiudvalg og Byråd skal godkende inden beløb frigives. Kunstrådet består af den enhver tid siddende borgmester, formand for Kultur- og Erhvervsudvalget samt formand for Planudvalget, samt tre borgerrepræsentanter.
Læs mere om Kunst i Egedal her.

Kontakter

Billeder

Bogen Kys og kaos, som eleverne har skrevet et afsluttende kapitel til.
Bogen Kys og kaos, som eleverne har skrevet et afsluttende kapitel til.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum