Sparekassen Sjælland-Fyn

Kvium gavlmaleri i Holbæk skal udbedres

Del

Byrummet i Holbæk blev i for et halvt års tid siden beriget med et gavlmaleri af kunstneren Michael Kvium. Maleriet, der pryder gavlen på Sparekassen Sjælland-Fyns afdeling i Ahlgade, har vakt opsigt –  ikke alene i Holbæk, men over hele landet.

Det har desværre vist sig, at Michael Kviums værk er skæmmet af mørke striber, der løber horisontalt ned over hele maleriet, og årsagen er, at der trænger fugt ind mellem de plader, der blev monteret på gavlen, inden Michael Kvium gik i gang med sit store gavlmaleri. Det skyldes formentlig en gummiliste, der er monteret mellem pladerne for at holde fugten ude, og noget tyder på, at det er det modsatte, der er sket. Det skal der nu gøres noget ved.

Udbedring iværksættes

Step 1) I løbet af de kommende dage indledes forsøgsvis aftagning af tre plader, og gummilisten fjernes. Herefter opsættes pladerne igen, men på afstandsfittings, der sikrer fuld ventilation mellem pladerne.

Step 2) I april afmonteres 3 plader, der erstattes med andre typer plader, som males med grunder og maling. Herefter kan det konstateres, hvilken løsning der er bedst.

Step 3) I løbet af maj måned kommer Michael Kvium igen til Holbæk og efterbearbejder gavlmaleriet.

Brandærgerligt

Planen for udbedring af gavlmaleriet foregår i tæt samarbejde med Michael Kvium. Og Holbæk Fonden, Sparekassen Sjælland-Fyn og Holbæk Kommune, der står bag initiativet til det fantastiske værk ”Retningsbestemt mur” glæder sig over, at der nu rettes op på de skader, der skæmmer værket:

”Det er brandærgerligt, at det er gået så galt, men alle gode kræfter med Michael Kvium i front arbejder målrettet på at rette op på skaderne, så Kviums fantastiske maleri kommer til fuld udfoldelse til gavn og glæde for byrummet i Holbæk”, siger Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn. Og Lars Petersson tilføjer, at der i forbindelse med arbejdet på gavlen vil blive installeret belysning, så det enestående maleri også kan opleves og nydes i aften- og nattetimerne.

Kontakter

Pressekontakt: Kommunikations- og marketingchef Anne Grandt, Sparekassen Sjælland-Fyn, tlf. 20931610.

Links

Information om Sparekassen Sjælland-Fyn

Sparekassen Sjælland-Fyn
Sparekassen Sjælland-Fyn
Isefjords Alle 5
4300 Holbæk

59 48 11 11https://www.spks.dk

Koncernen

- 49 privatfilialer fordelt på Sjælland og Fyn (inklusiv 1 på vej i Helsinge)
- 4 erhvervscentre
- 626 medarbejdere
- Indlån 16.589 mio. kr.
- Udlån 11.681 mio. kr.
- Balance 21.487 mio. kr.
- 156.000 kunder

 

Følg pressemeddelelser fra Sparekassen Sjælland-Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparekassen Sjælland-Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum