Kvinfo

KVINFO samler overblik over databaser

Del

Tal og fakta om køn belyser de ligestillingsudfordringer, vi har både i Danmark og globalt. Derfor har KVINFO samlet et overblik over databaser, der har statistikker om køn og ligestilling.

"Hvis man vil have kvinder til at tælle, må man tælle kvinder", sagde Melinda Gates på Women Deliver-konferencen for nylig.

Fra lønstatistikker til andelen af kvinder i politik taler tallene deres tydelige sprog. Hvis man stadig går og tror, der næsten er ligestilling, så skal man bare give sig til at læse køns- og ligestillingsstatistikker.

Derfor har KVINFO samlet et overblik over de databaser, der har statistikker om køn og ligestilling, både på dansk, nordisk, europæisk og globalt plan.

Det gælder for eksempel Danmarks Statistik, Verdensbanken og OECD samt en række mere specialiserede databaser som Inter-Parliamentary Unions (IPU) statistikker for andelen af kvinder i verdens parlamenter.

Man kan klikke sig ind på overblikket fra forsiden af kvinfo.dk - eller direkte på kvinfo.dk/ressourcer/statistik-om-koen-og-ligestilling

God fornøjelse med at dykke ned i guldgruberne.

Kontakter

Niels Bak Henriksen
Presseansvarlig

Email: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
Direct tel: +45 50 76 33 82

Billeder

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/
KVINFO er Danmarks nationale videnscenter og forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Kvindelige folketingspolitikere: Vi udsættes for digital chikane8.3.2018 06:00pressemeddelelse

Grove skældsord, nedgørende kommentarer om udseende, vægt og køn og regulære trusler om drab og voldtægt. Kvindelige folketingspolitikere på tværs af partierne beretter om tilsvininger og trusler på de sociale medier i en interviewundersøgelse, som Amnesty International og KVINFO har lavet. De to organisationer bruger 8. marts til at sætte digital chikane på dagsordenen for at sikre, at kvinders sikkerhed på internettet styrkes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum