Kvinfo

KVINFO samler overblik over databaser

Del

Tal og fakta om køn belyser de ligestillingsudfordringer, vi har både i Danmark og globalt. Derfor har KVINFO samlet et overblik over databaser, der har statistikker om køn og ligestilling.

"Hvis man vil have kvinder til at tælle, må man tælle kvinder", sagde Melinda Gates på Women Deliver-konferencen for nylig.

Fra lønstatistikker til andelen af kvinder i politik taler tallene deres tydelige sprog. Hvis man stadig går og tror, der næsten er ligestilling, så skal man bare give sig til at læse køns- og ligestillingsstatistikker.

Derfor har KVINFO samlet et overblik over de databaser, der har statistikker om køn og ligestilling, både på dansk, nordisk, europæisk og globalt plan.

Det gælder for eksempel Danmarks Statistik, Verdensbanken og OECD samt en række mere specialiserede databaser som Inter-Parliamentary Unions (IPU) statistikker for andelen af kvinder i verdens parlamenter.

Man kan klikke sig ind på overblikket fra forsiden af kvinfo.dk - eller direkte på kvinfo.dk/ressourcer/statistik-om-koen-og-ligestilling

God fornøjelse med at dykke ned i guldgruberne.

Kontakter

Niels Bak Henriksen
Presseansvarlig

Email: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
Direct tel: +45 50 76 33 82

Billeder

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/
KVINFO er Danmarks nationale videnscenter og forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Selvfølgelig har vi ikke godkendt besparelserne!24.8.2017 16:18pressemeddelelse

”Det burde være klart for enhver, at vi selvfølgelig ikke har godkendt besparelserne, selvom det lykkedes Mette Bock at fremstille det sådan ved samrådet om KVINFOs bibliotek. Hele essensen er jo, at ministeren definerer nogle besparelser uden at have sat sig ind i, hvad de faktisk rammer. Det er ikke betryggende, når Kulturministeriet ikke forholder sig til KVINFOs oplysninger, men selv vurderer hvilke aktiviteter, der hører til hvor,” siger KVINFOs direktør Henriette Laursen.

KVINFO og Folkemødet vil rette op på repræsentationen17.6.2017 09:53pressemeddelelse

KVINFO og Folkemødet tager nu sammen fat på at gøre noget ved den skæve repræsentation i debatterne på Folkemødet. For selv om der for første gang i de fire år, KVINFO har opgjort kønsbalancen blandt debattørerne på Folkemødet, er en lille fremgang at spore, får kvinderne med 36,5 procent af debatdeltagerne stadig langt mindre taletid end mændene. Og når det handler om debattører med etnisk minoritetsbaggrund, skal man næsten have lup frem for at finde dem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum