Kvinfo

KVINFO på Folkemødet

Del

Igen i år planlægger KVINFO at sætte et solidt ligestillingsaftryk på Folkemødet.

KVINFO har i år to egne arrangementer, som på hver deres måde ikke bare bringer ligestilling på dagsordenen, men også peger på konstruktive løsninger og sætter fokus på feminisme og aktivisme.

Desuden er KVINFO og direktør Nina Groes til stede under hele Folkemødet fra onsdag d. 15. til søndag d. 19.

Og så tager vi for tredje år i træk temperaturen på Folkemødets egen ligestilling, hvor vi kigger på kønsfordelingen ved arrangementerne.

Onsdag: Analyse af Folkemødearrangementerne

Et Folkemøde er kun et rigtigt Folkemøde, hvis alle dele af folket er ordentligt repræsenterede!
Det gælder også i forhold til balancen mellem mænd og kvinder. Derfor analyserer KVINFO for tredje år i træk, hvor stor en del af de ca. 5500 debattører, der er mænd, og hvor stor en del, der er kvinder.
De to foregående år lå andelen af kvindelige debattører på lidt over en tredjedel af det samlede antal debattører. Vi ville ønske, at vi kunne skrive, at vi forventer en bedre fordeling i år, men indtil videre nøjes vi med at håbe.
Analysen udkommer onsdag d. 15. juni kl. 15.

Onsdag: Folkemødets Formøde på Pilekroen

KVINFO-direktør Nina Groes er med til at skyde Folkemødet i gang allerede onsdag aften på Folkemødets Formøde på Pilekroen sammen med en række andre markante debattører. DR’s politiske redaktør, Jens Ringberg, er vært, og emnet er forventninger til Folkemødet 2016.
Formødet er onsdag d. 15. kl. 19.

Fredag: Folke-feministisk Fredagsbar

Vi gentager sidste års absolutte tophit, nemlig vores Folke-feministisk Fredagsbar på Pilekroen. I år er Dansk Kvindesamfund medarrangør sammen med superfeministen Nanna Kalinka Bjerre, der står bag Feministisk Fredagsbar i København.
Fredagsbaren sætter fokus på feminisme, ligestilling, mangfoldighed og aktivisme i en afslappet ramme. Til at bringe gæsterne i den rette folke-feministiske stemning har vi blandt andre inviteret forfatter og radiovært Abdel Aziz Mahmoud, komiker Sanne Søndergaard og musiker og satiriker Karina Willumsen. DJ Nannalicious sørger for lækker underlægningsmusik.
Samtidig varmer årets Folke-feministisk Fredagsbar op til det russiske feministiske punkband Pussy Riot, der gæster hovedscenen fredag aften.
Fredagsbaren er ved en fejl ikke kommet med i det trykte program. Folke-feministisk Fredagsbar er d. 17. fra 17:30 til 19:30 på Pilekroen

Lørdag: Find en kvinde – Workshop om ledelse og mangfoldighed

Danmark er et af de lande, der har den laveste repræsentation af kvindelige ledere i forhold til hvor mange, der gennemfører en lang videregående uddannelse. Debatten om fraværet af kvinder i bestyrelseslokaler og på direktionsgange er præget af myter og fordomme om både mænd og kvinder. I en udfordrende og tankevækkende workshop punkterer vi myterne og præsenterer nye bud på, hvordan man gør bedre brug af talentmassen.
Workshoppen er arrangeret i samarbejde mellem DJØF og KVINFO og her vil diversitetseksperterne Tinna C. Nielsen, Move the Elephant, og Marianne Egelund Siig, Head of Diversity, Nordea, gøre op med fortærskede fordomme og myter om, hvad kvinder og mænd kan og skal. Økonomisk redaktør på Børsen, Thomas Bernt Henriksen styrer dagen, hvor målet er at udfordre ubevidste fordomme og vanetænkning og at præsentere konkrete værktøjer, der kan skabe forandring og mere mangfoldighed. Mere handling og mindre snak.
Workshoppen er lørdag d. 18. kl. 13 på Pilekroen

Nøgleord

Kontakter

Niels Bak Henriksen, presseansvarlig, 50 76 33 82, niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
Sara Ferreira, kommunikationsmedarbejder og arrangementsansvarlig, 26 80 24 09, sara.ferreira@kvinfo.dk

Billeder

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/
KVINFO er Danmarks nationale videnscenter og forskningsbibliotek for køn, ligestilling og mangfoldighed. De seks bogstaver står for Køn, Viden, Information og Forskning.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum