WalletForm

Kvinder tjener i gennemsnit 22 procent mindre end mænd

Del

Da økonomisk ligestilling mellem mænd og kvinder er et konstant debatteret emne, har WalletForm for nylig foretaget en undersøgelse, der undersøger mænd og kvinders økonomiske lighed og ulighed i de danske kommuner, baseret på en undersøgelse, der tidligere blev udført af Mikonomi.dk. Undersøgelsesresultaterne viser, at en kvinde i Danmark i gennemsnit tjener næsten 22 procent mindre end den gennemsnitlige mand.

For nylig har WalletForm gennemført en undersøgelse, der undersøger økonomisk ulighed blandt mænd og kvinder i de danske kommuner.

Økonomisk forskel i kommunerne

Albertslund Kommune har den laveste afstand mellem den gennemsnitlige mand og kvindes indkomst i Danmark. For at sige det i tal tjener kvinder i Albertslund Kommune i gennemsnit kun 12,9 procent mindre end mænd.

Situationen med hensyn til økonomisk lighed er den værste i Hørsholm Kommune, da afstanden mellem kvinders og mænds gennemsnitlige indkomst er den højeste i Danmark. En gennemsnitlig kvinde i Hørsholm Kommune tjener 47,2 procent mindre end en gennemsnitlig mand.

Jo rigere kommunen er, desto større er kløften

Med hensyn til økonomisk ligestilling mellem mænd og kvinder og de rigeste kommuner i Danmark er der en stærk bemærkelsesværdig sammenhæng.

Denne økonomiske ulighed i velhavende kommuner mellem mænd og kvinder er betydeligt større end i de fattigste. Mændene fra de fattigste kommuner tjener 16 procent mere end kvinder. I modsætning hertil tjener mændene fra de velhavende regioner i Danmark mere end 45 procent mere end kvinder fra samme regioner i gennemsnit.

 

Kvinder er langt bagud med indkomst

Når man ikke kun sammenligner det nationale gennemsnit, men den økonomiske ligestilling mellem mænd og kvinder, er tallene meget forskellige. Nogle kommuner, selv om de har en høj gennemsnitlig indkomst, har en stor kløft i form af mænd og kvinders indkomst.

Hvis man sammenligner antallet i Gentofte - den kommune med den højeste årlige indkomst med Langeland, kommunen med den lavest samlede årlige indkomst, tjener en gennemsnitlig mand fra Gentofte mere end tre gange så meget som den gennemsnitlige kvinde fra Langeland.

I gennemsnit tjener en mand fra Langeland 1,17 gange eller 17 procent mere end en kvinde fra Langeland. I den rigeste kommune er forskellen langt højere, en mand fra Gentofte tjener 1,88 gange eller 88 procent mere end den gennemsnitlige kvinde fra samme region - det er næsten dobbelt så meget.

Ulighed mellem samme køn men forskellige regioner

At sammenligne en gennemsnitlig mand fra den rigeste region, Gentofte, med en mand fra den fattigste, Langeland, tjener en gennemsnitlig mand fra Gentofle 2,8 gange så meget som ham fra Langeland.

I modsætning hertil tjener en gennemsnitlig kvinde fra den fattigste region, Langeland, sammenlignet med en kvinde fra den rigeste, Gentofte, tjener en gennemsnitlig kvinde fra Langeland 1,6 gange mindre end hende fra Gentofte.

Disse tal viser, at uligheden mellem mænd er betydeligt større end uligevægten mellem kvinder i Danmark.

Læs hele historien på WalletForm.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om WalletForm

WalletForm
WalletForm
Vester Voldgade 94
1552 København V

https://walletform.com/da/

Følg pressemeddelelser fra WalletForm

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra WalletForm

God form og sund på budget 201918.4.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

At være i form og sund er et af folks hovedprioriteter. På årsbasis bruges hundredvis af millioner euro på fitness medlemskort, der aldrig bruges. WalletForm har for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt hvordan folk kan spare penge på dyre fitness medlemskaber og personlige trænere og stadig komme i form. Undersøgelsesresultaterne viser, at hvis du har den rette tilgang til det, kan du faktisk komme i form uden at bruge nogle penge.

Mest populære fritidsaktiviteter i Danmark og hvordan man får det bedste ud af det5.4.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Da arbejds- og fritidsbalancen i livet er en af de vigtigste ting i danskernes liv, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt hvordan danskerne vælger at tilbringe deres fritid, og hvad der er deres yndlingsaktiviteter. Studieresultaterne viser, at digital underholdning er noget, 95% af danskerne vælger at bruge deres fritid på digital underholdning. WalletForm har også undersøgt, hvordan man vælger den bedste streaming tjeneste baseret på dine præferencer.

Faldende antal kvindelige ledere i Danmark2.4.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Da ligestilling på arbejdsmarkedet fortsat er et af de mest diskuterede emner, har WalletForm for nylig lavet en undersøgelse og undersøgt andelen af kvindelige ledere i Danmark sammenlignet med andre vestlige lande i Europa. Undersøgelsesresultaterne viser, at Danmark ligger på 16. pladsen blandt 18 undersøgte lande og har kun 27 procent kvindelige ledere i ansættelse. I forhold til 2007 er antallet faldet med 1,2 procent.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum