Kræftens Bekæmpelse

Kvinder med symptomer på brystkræft må ikke afvises på sygehuse

Del

Det er på sin plads, at sundhedsministeren nu går ind i sagen om mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus. Patienter har oplevet at blive afvist på sygehuset trods alvorlig kræftmistanke. - Kræftpatienter må aldrig være i tvivl, om de får den bedste og hurtigste behandling, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse Jesper Fisker.

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen

Den yderst alvorlige sag om de mange kvinder, som på Ringsted Sygehus er blevet udsat for mangelfulde brystkræftundersøgelser, er i dag blevet drøftet i Folketingets Sundhedsudvalg, hvor sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har været kaldt i samråd.

I Kræftens Bekæmpelse er adm. direktør Jesper Fisker glad for, at der fra myndighedernes side arbejdes på at løse en uholdbar situation for kræftpatienterne.

- Kræftpatienter må aldrig være i tvivl, om at de får den bedste og hurtigste behandling. Tryghed er altafgørende. Men i den pågældende sag er der desværre rejst tvivl om behandlingens kvalitet. Det er under al kritik. Sundhedsmisteren er heldigvis gået aktivt ind i sagen, og jeg forventer, at der hurtigt kommer initiativer, så vi kan være sikre på, at dette ikke gentager sig, siger Jesper Fisker.

Ikke i orden

Det er kommet frem, at der også i år – til trods for den store bevågenhed, der har været om forholdene på Ringsted Sygehus – har været tilfælde, hvor kvinder med symptomer på brystkræft selv måtte henvende sig gentagne gange til sygehuset, før de blev undersøgt. Det er ikke i orden, understreger Jesper Fisker.

Det har desuden vist sig, at kræftsyge risikerer at blive afvist, når de af deres praktiserende læge henvises til undersøgelse og udredning på sygehuset.

- Det går simpelthen ikke. Uanset årsagen til de afviste henvisninger må det aldrig være sådan, at patienterne kommer i klemme og svigtes, fordi læger forskellige steder i sundhedssystemet ikke kan finde ud af at have fælles procedurer, siger Jesper Fisker.

Han peger på, at man på den måde udsætter mennesker, der står i en sårbar og muligvis livstruende situation, for helt urimelige vilkår.

- Vi må have kortlagt, hvilke procedurer, der kan sikre kræftpatienterne en hurtig og direkte vej til et behandlingsforløb. Jeg håber og tror, at alle parter bakker op om de fælles initiativer, der må komme fra politisk side, slår Jesper Fisker fast.  

Nøgleord

Kontakter

For yderligere informationer og interview kontakt presserådgiver i Kræftens Bekæmpelse Lise Bondesen på tlf. 31 32 63 53, lisbo@cancer.dk

Billeder

Foto: Tomas Bertelsen
Foto: Tomas Bertelsen
Download

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse uddeler støtte til kræftforskning22.6.2020 12:46:07 CESTPressemeddelelse

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg har netop bevilget penge til et forskningsprojekt ved Regionshospitalet Randers. Lektor, cand.scient., ph.d. Sisse Helle Njor, Afdeling for Folkeundersøgelser, Regionshospitalet Randers får 657.800 kr. til projektet ’TIMING - Rettidig opfølgning i tarmkræftscreening’. Projektet skal undersøge hvor længe der skal gå, fra en kikkertundersøgelse har afkræftet mistanken om tarmkræft, til man igen inviteres til at deltage i det nationale screeningsprogram for tarmkræft eller tilbydes en kikkertundersøgelse.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum