Furesø Kommune

Kvinder med ikke-vestlig baggrund skal være en del af Furesøs fællesskaber

Del

Flere kvinder med ikke-vestlig baggrund skal blive en del af arbejdsmarkedet og kommunens øvrige fællesskaber.

Det går fremad med beskæftigelsen blandt flygtninge og indvandrere helt generelt, men kvinderne halter efter – også nogle af dem, der har været i landet i mange år.

Beskæftigelsesfrekvensen for kvindelige indvandrere med ikke-vestlig baggrund er 53,4 % i Furesø, hvilket er lang under den generelle beskæftigelsesfrekvens i kommunen. Derfor vil Furesø nu nå denne gruppe gennem en særlig indsats, som også er en del af byrådets arbejdsprogram for 2018-2021.

”Vi skal benytte os af opsvinget til at få alle ud på arbejdsmarkedet også i de grupper, hvor beskæftigelsesgraden traditionelt har været lavere. Det er vigtigt, at kvinderne bliver en del af arbejdsfællesskaberne, så de bliver gode rollemodeller og bidrager til øget økonomisk sikkerhed for deres familie”, siger Hasan Yilmaz (S), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

Helhedsorienteret og individuel indsats
Jobcentrets integrationsteam kommer til at stå for den nye indsats. Teamet er blandt de bedste i landet til at få flygtninge i arbejde og har mange erfaringer fra arbejdet med kommunens flygtninge, de kan trække på i den nye indsats.

Gennem indsatsen vil der blive taget fat på kvindernes samlede livssituation. Det betyder, at selvom hovedfokus er beskæftigelse, vil der også være fokus på at fremme sundheden blandt kvinderne samt introducere dem til kommunens kultur- og foreningsliv. Blandt andet vil der blive iværksat et undervisningsforløb i, hvordan man kan være aktiv i boligforeninger og børneinstitutioner.

”Projektet tager hele kvindens liv i betragtning. Det er vigtigt at inddrage fx kvindens økonomi, helbred, kulturelle baggrund, netværk og familie i tilrettelæggelsen af indsatsen. Det, ved vi, har den bedste virkning”, fortæller Tine Gammelby, leder af Integrationsteamet.

Det lokale erhvervsliv vil være en central samarbejdspartner for, at indsatsen lykkes, og Furesø vil også inddrage civilsamfundet og socialøkonomiske virksomheder.

Udover beskæftigelsesindsatsen vil der være en særskilt indsats til kvindelige førtidspensionister med ikke-vestlig baggrund, som bliver varetaget af Frivilligcentret.

Billedtekst:

Integrationsteamet er blandt de bedste i landet til at få flygtninge i arbejde på grund af deres håndholdte og individuelle indsatser. De vil stå for den nye beskæftigelsesindsats rettet mod ikke-vestlige kvinder. En af de kvinder, der kender Integrationsteamet, er Fidan Manla Osman, der er tidligere flygtning. Hun har nu fast arbejde. Hun vil ved siden af sit faste arbejde færdiggøre sin sproguddannelse og derefter starte på en uddannelse.

Kontakter

Hasan Yilmaz, S, formand for Furesøs Udvalg for beskæftigelse og erhverv, tlf. 2145 0704 , e-mail: hyi@furesoe.dk
Tine Gammelby, leder af Furesøs integrationsteam, tlf. 7216 5436, e-mail: tiga@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse5.7.2019 13:14:25 CESTPressemeddelelse

Alle dagtilbudsledere og udvalgte pædagoger fra hvert dagtilbud i Furesø Kommune har netop færdiggjort en diplomuddannelse. Pædagogerne er blevet faglige fyrtårne og skal sammen med lederne stå i spidsen for at skabe udviklende læringsforløb, der i endnu højere grad tænker børnenes perspektiv og deltagelse med. Formand for udvalg for dagtilbud og familier Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

Furesøs pædagoger gennemfører diplomuddannelse4.7.2019 14:40:35 CESTPressemeddelelse

Som en af de eneste kommuner på Sjælland har Furesø Kommune brugt puljemidler fra dagtilbudsloven til at give samtlige dagtilbudsledere og 1-2 pædagoger fra hvert dagtilbud en diplomuddannelse. Mens andre kommuner har givet pædagoger et tre dages kursus, har Furesø uddannet faglige fyrtårne fra januar til juni. Bettina Ugelvig Møller (A) glæder sig over, at pædagogerne udfordres fagligt, og at børnene får glæde af kompetencerne i deres dagligdag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum