Søfartsstyrelsen

Kvinder i søfarten er i fokus på de søfarendes dag

Del

Det er de søfarendes dag i dag, og kampagnen i år er dedikeret til ligestilling i søfarten.

FN’s internationale dag for de søfarende markeres hvert år i juni med en kampagne, som sætter fokus på betydningen af de søfarendes arbejde til gavn for hele verden i en sektór som står for ca. 90 % af verdens varetransport. De seneste år har der været stort fokus på de søfarendes fysiske og psykiske trivsel om bord.

Dette års kampagne er dedikeret til kvinderne i søfarten.

Bidrag til dialogen

FN’s internationale søfartsorganisation, IMO, opfordrer alle maritime aktører til at benytte hashtagget #IAmOnBoard til at bakke op om ligestilling mellem kønnene inden for søfarten. Derudover opfordres søfarende til at dele billeder af dem selv på havet i positive arbejdssituationer ved hjælp af hashtagget #IAmOnBoard.

Fakta om Day of the Seafarer

FN’s internationale dag blev indstiftet i 2010 med henblik på årligt at vise de søfarendes afgørende betydning for søfartserhvervet og derigennem deres vigtige bidrag til verdenshandlen og -økonomien.

Læs mere om Day of the Seafarer på IMO's hjemmeside.

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum