TDC Erhverv

Kvinder får færre digitale fordele på jobbet

Del

Mænd løber i højere grad med end kvinder med mobil og pc betalt af jobbet, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv. Det er en rigtig dårlig prioritering, siger koncerndirektør i TDC Erhverv Marina Lønning

Kvinder får ikke arbejdsgiverbetalt pc og telefon lige så ofte som mænd, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv.
Kvinder får ikke arbejdsgiverbetalt pc og telefon lige så ofte som mænd, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv.

Det er 8. marts og kvindernes internationale kampdag. Lige løn for lige arbejde er en klassisk kamp denne dag, og selvom løn er en vigtig parameter, er der mere til et ansættelsesforhold end det. I dagens digitale verden har det også betydning, om du har adgang til goder som mobiltelefon og pc, så du nemmere kan arbejde fleksibelt og passe dit arbejde hjemmefra.

Køn er ikke en kvalifikation
Og her er der ikke ligestilling endnu, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv. Næsten dobbelt så mange mænd som kvinder har nemlig stillet både pc og mobil til rådighed.

- Det er en virkelig dårlig prioritering. Køn er ikke en kvalifikation i sig selv og bør bestemt heller ikke være det, når det kommer til at få stillet en hjemmearbejdsplads til rådighed. Det fleksible arbejdsmarked er for alle, og det bør den fleksible arbejdsplads også være, lyder det fra Marina Lønning, der er koncerndirektør i TDC Erhverv.

Attraktiv arbejdsplads
TDC Erhvervs undersøgelse viser også, at mænd i højere grad forventer at få stillet pc og mobil til rådighed. Hver anden mand forventer det mod kun hver tredje kvinde, men ifølge TDC-direktøren giver det ikke mening, at forhandlingsevne eller -krav er en faktor i denne sammenhæng.

- Hvis digitale arbejdsredskaber er til forhandling, skal medarbejderne behandles fair og på lige vilkår. Det er dels arbejdsfunktionen, der skal være afgørende for, om det er nødvendigt for den enkelte medarbejder, og dels handler det også om at gøre sig attraktiv som arbejdsplads. Skal vi tiltrække de dygtigste specialister, skal vi også kunne tilbyde en fleksibel arbejdsplads med digitale fordele som standard. Og det gælder selvfølgelig for både mænd og kvinder, siger Marina Lønning.

Altmodisch forestilling
TDC Erhverv har 750.000 mobilkunder, der kan gå på nettet alle steder fra. Virksomheden kan ikke se, om det er mænd eller kvinder, der bruger den enkelte løsning, men Marina Lønning håber, at de er ligeligt fordelt mellem kønnene.

- Det er en altmodisch forestilling, at mænd går mere op i den slags. Jeg kunne ikke leve uden mine teknologiske hjælpemidler. Jeg bruger Skype for Business med kunder og medarbejdere, jeg holder telefonmøder i bilen, jeg er opdateret på nyheder og sociale medier, og jeg kan arbejde alle steder fra. Det passer til min og mange andre kvinders hverdag, fortæller Marina Lønning.

TDC Erhvervs undersøgelse er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der i alt gennemført 1001 interview med danskere fra 18 år og op.

Nøgleord

Billeder

Kvinder får ikke arbejdsgiverbetalt pc og telefon lige så ofte som mænd, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv.
Kvinder får ikke arbejdsgiverbetalt pc og telefon lige så ofte som mænd, viser en undersøgelse fra TDC Erhverv.
Download

Information om TDC Erhverv

TDC Erhverv
TDC Erhverv
Teglholmsgade 1
2450 København SV

https://erhverv.tdc.dk/

Om TDC Erhverv
TDC Erhverv tilbyder en bred og dyb portefølje af løsninger inden for connectivity, digitalt samarbejde og relateret it-sikkerhed. Det betyder, at de kan dække de fleste virksomheders behov 360 grader – uanset størrelse eller kompleksitet. Kort sagt; TDC Erhverv forbinder og forener kunder, medarbejdere og omverden. Sikkert og stabilt. Det frigiver tid og skaber sammenhæng, overblik og nye digitale muligheder for såvel små som store, offentlige som private virksomheder i Danmark.

Læs mere om TDC Erhverv på tdc.dk.

Følg pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC Erhverv

Til kamp mod cyberangreb: TDC Erhverv går efter medarbejderne14.5.2018 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med et spritnyt undervisningsværktøj går TDC Erhverv forrest i kampen mod de it-kriminelle, der i stadig stigende grad arbejder uden om sikkerhedssystemer og forsøger at komme indenfor via den enkelte medarbejders digitale færden. Derfor er budskabet klart: Medarbejderne skal uddannes, så de ikke ved en fejl lukker de ubudne gæster indenfor. De fleste virksomheder og organisationer ved godt, at det er vigtigt at beskytte sig mod hacking, men det er bare ikke nok at indkøbe de bedste og dyreste systemer, hvis ikke også medarbejderne lærer, hvordan man færdes inden for de indkøbte sikkerhedsmure. Mere end 70 procent* af de cyber-angreb, der lykkes, sker pga. menneskelige fejl. Ikke fordi, der var en firewall, der ikke var opdateret eller lignende. En problematik, der får alt for lidt opmærksomhed, og som man hos TDC Erhverv, der er landets største udbyder af teknologiske løsninger til det danske erhvervsliv, nu sætter sig i spidsen for at gøre noget ved. Det sker med lanceringen af et en

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum