DI Hovedstaden

Kvindelig mønsterbryder er årets lærling i hovedstaden

Del

25-årige Mette Foldager har under sin uddannelse til industriteknikker været med til at forbedre de standarder, som MAN Energy Solutions A/S arbejder efter. Hendes indsats har været så overbevisende, at hun modtager DI Hovedstadens pris som årets lærling i København.

Mette Foldager blev udlært som industriteknikker i 2018, og hun arbejder i dag med de nyeste og mest avancerede teknologier hos Man Energy Solutions A/S.

Mettes Foldager er fagligt stærk og har gennem sin uddannelse været et stort aktiv for virksomheden. Hun har bl.a. haft fokus på at forbedre virksomhedens standarder. Derfor har DI Hovedstaden valgt at hylde hende med prisen som årets lærling i København 2019.

- Mette har været en meget kompetent og dygtig lærling, som har arbejdet seriøst med de opgiver, hun blev stillet overfor. Hun forholder sig kritisk til nuværende rutiner og standarder, og hun har udviklet sig til at blive en yderst værdifuld medarbejder, siger Mikkel Skovboel, der er Mette Foldagers nærmeste chef hos Man Energy Solutions A/S.

Der er meget få kvinder, som giver sig i kast med uddannelsen til industritekniker. Mette Foldager er altså en mønsterbryder, som gennem sin læretid har været en fantastisk ambassadør for sit fag. Hun har holdt foredrag på en række skoler, deltaget på uddannelsesmesser og medvirket i reklamekampagner, der har til formål at promovere uddannelsen til industriteknikker.

DI Hovedstadens næstformand, Kenneth Aaby Sachse, opfordrer flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

- Rigtig mange virksomheder har svært ved at rekruttere faglært arbejdskraft, og det ser ikke ud til at blive lettere i de kommende år. Derfor er det afgørende, at unge som Mette Foldager går foran og viser, at der er gode fremtidsmuligheder i at tage en erhvervsuddannelse, siger Kenneth Aaby Sachse.

Mette Foldager har planer om at læse videre til maskiningeniør, og det har hun den fulde støtte til fra Man Energy Solutions A/S. Virksomheden har tænkt sig at beholde hende, når hun giver sig i kast med sin kommende uddannelse.

Fakta om lærlingeprisen:
-DI Hovedstadens lærlingepris uddeles hvert år til en elev eller lærling, der i ekstraordinær grad har udmærket sig fagligt og kollegialt.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt konsulent i DI Anne Ginderskov Hansen angh@di.dk eller 4079 5870

Billeder

Information om DI Hovedstaden

DI Hovedstaden
DI HovedstadenFor yderligere information om DI Hovedstaden:

Konsulent Anne Ginderskov Hansen 
Mail: angh@di.dk
Tlf. 3377 4841
Mobil: 4079 5870

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Hovedstaden

Helsingør går en smule frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Helsingør bliver i år vurderet bedre end sidste år. Kommunen går 12 pladser frem fra nr. 91 til nr. 79. Kommunernes erhvervsklima er vurderet ud fra over 7.600 besvarelser fra virksomheder og 51 statistikker. Og ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så er det særligt virksomhedernes vurdering af kommunens sagsbehandling og informationen og dialogen med de kommunale embedsmænd, som er forbedret. - Når det basale serviceniveau er på plads, så smitter det af på besvarelserne i undersøgelsen, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede og fortsætter: - Vi ved, at virksomhederne sætter pris på hurtig og kompetent sagsbehandling. Virksomhederne ønsker at bruge tid på at vokse som virksomhed og ikke bruge tid på at bøvle med kommunen eller sidde fast med bygge- og miljøsager. Til gengæld ser det ikke godt ud med samarbejdet med jobcenteret. Det kan have noget at gøre med, at over 1/3 af de adspurgte virksomheder i Helsing

Furesø tilbage i den bedste tredjedel i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Med et tocifret spring op ad listen i DI’s Lokalt Erhvervsklima 2018 er Furesø nu med igen i den bedste tredjedel af kommuner med et godt erhvervsklima. I årets undersøgelse rykker Furesø 15 pladser frem til en placering som nummer 22 og er dermed for sjette år i streg den mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommune. Der er også fremgang i Fredensborg Kommune og Hørsholm Kommune, der rykker hhv. syv og ti pladser frem til en placering som nummer 75 og 61. Furesø Kommunes fremgang på 14 pladser er den største i Nordsjælland. Kommunen er gået frem på stort set alle parametre. Særligt kommunens sagsbehandlingstid i alle former får roser af virksomhederne. Furesø har historisk set været blandt de mest erhvervsvenlige nordsjællandske kommuner, siden DI for første gang undersøgte erhvervsklimaet i kommunerne i 2010. Sidste år faldt kommunen dog hele 23 pladser ned på 37. pladsen, men har altså siden taget revanche fra sidste års negative resultat. - I Furesø har man sat dækningsafgiften ned

København går lidt frem i DI’s erhvervsklimaundersøgelse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

DI har igen i år målt på kommunernes erhvervsvenlighed, og Københavns Kommune går i år en smule frem. I år er erhvervsvenligheden blevet målt i 93 kommuner, og København indplacerer sig på plads nr. 90. Den overordnede erhvervsvenlighed er dog desværre ikke steget. - Fra politisk hold oplever vi velvilje, f.eks. har kommunen nedsat en task force, som har udarbejdet 37 gode anbefalinger til, hvordan erhvervsvilkårene kan blive bedre, men vi mangler stadig at se reelle forandringer, siger formand for DI Hovedstaden Poul Skadhede. Ser man nærmere på virksomhedernes besvarelser, så klarer kommunen sig bedst på infrastruktur og på image. Virksomhederne vurderer, at den kommunale kollektive trafik er god, ligesom kommunens evne til at tiltrække og fastholde nye borgere også bliver vurderet pænt. Københavns kommune gør en stor indsats for at skabe en god balance mellem bylivet, bolig og erhvervslivet. Kommunen formår at tiltrække mange nye borgere hvert år, og derfor er det attraktivt for vir

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum