L&F

Kvindelig mælkeproducent er Årets Unge Landmand

Del

Selvstændig, sparsommelig og med et potentiale til at blive en historisk god og velkonsolideret landmand. Sådan sagde dommerne om Connie Linde, der netop er blevet kåret som Årets Unge Landmand. Den 28-årige mælkeproducent fra Grindsted modtog prisen på Landbrug & Fødevarers Delegeretmøde i Herning.

Fire unge ambitiøse landmænd har kæmpet om titlen som Årets Unge Landmand 2016. Fælles for dem alle er, at de har formået at etablere sig som selvstændige i en tid, hvor dansk landbrug er historisk presset på økonomien.

Vinderen er den 28-årige mælkeproducent Connie Linde fra Grindsted, der netop har modtaget prisen foran 700 landmænd på Landbrug & Fødevarers Delegeretmøde i Herning. Begrundelsen lød blandt andet:

Hun har potentiale til at blive en historisk god og velkonsolideret landmand, og har allerede en stærk økonomi. Det kan man også se på hendes budget og halvårsopfølgning for 2016, hvor hun laver overskud, selv med nuværende mælkepris. Det gør hun fordi hun lavede en fornuftig handel ved købet, arbejder (altid), får motiveret sine ansatte til at tage ansvar, og så er hun sparsommelig.

Connie Linde, der i september 2005 købte et konkurstruet landbrug, som hun har fået på ret kurs var glad og rørt over at have modtaget prisen.

- Det havde jeg ikke regnet med. Jeg er glad for prisen, men det vigtigste er at vi var 30 nominerede der alle har kunnet etablere sig i erhvervet. Jeg håber og tror på, at det i fremtiden bliver nemmere for os unge at kunne købe en gård, sagde hun.

Udover Connie Linde var de tre andre unge finalister med på podiet i Herning, hvor formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild, sagde følgende til dem:

- I er hvad Danmark har brug for. I arbejder for at der er noget at leve for, samtidig med at der skal være noget at leve af. Og i demonstrerer stor forretningssans samtidig med at i fremviser en beundringsværdig livsstil, hvor der er familieliv og værdier i balance. I mine øjne er i alle vindere.

Formålet med Årets Unge Landmand er at sætte fokus på lyspunkter i form af konkrete beretninger om unge landmænd, der med kreativitet, flid og rettidig omhu bryder mønstret og etablerer sig med en bedrift, der peger fremad. Prisen uddeles af Gjensidige, Landbrugsavisen og Landbrug & Fødevarer.

Billeder

Information om L&F

L&F
L&F
Axeltorv 3, 1. sal
1609 København V

3339 4000http://www.lf.dk/

Landbrug & Fødevarer er erhvervsorganisation for landbruget, fødevare- og agroindustrien. Med en eksport på 156 milliarder kroner årligt og med 169.000 beskæftigede repræsenterer vi et af Danmarks vigtigste eksporterhverv. Ved at nytænke og synliggøre erhvervets bidrag til samfundet sikrer vi vores medlemmer en stærk placering i Danmark og globalt.

Følg pressemeddelelser fra L&F

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra L&F