Haderslev Kommune

Kvindefloorball er et hit i Haderslev Kommune

Del

Floorball er stadig en nichesport i Danmark, men det er meget populært hos vores naboer i Sverige. Det er en sport med mange muligheder for at få ikke-idrætsaktive ind i foreningslivet - det har de allerede oplevet i Starup og i Vilstrup.

DGI Sønderjylland og Haderslev Kommune har indgået et samarbejde om floorball. Det har vist sig, at der er mange gavnlige sundhedseffekter ved motionsfloorball.

Samarbejdet består i en større satsning på floorball, hvilket blandt andet har betydet, at foreningerne i Starup UIF og Vilstrup U&I har kunnet tilbyde specielle motionsfloorballhold til kvinder.

Sundhedseffekterne ved floorball har ikke udelukkende fysisk karakter - også psykiske og sociale sundhedsparametre påvirkes positivt. Alt dette er allerede veldokumenteret igennem Center for Holdspil, der i Holbæk har undersøgt effekten af floorball.

De kvindelige deltagere i Starup og Vilstrup er blevet testet inden deres første træning af en sundhedsfaglig medarbejder fra Haderslev Kommune, og de er nu igen blevet testet efter 12 uger. Deltagerne på begge hold har forbedret deres kondital og nogle af kvinderne tabte 4 kg rent fedt i løbet af de 12 uger.

Samarbejdet mellem DGI, kommune og lokale idrætsforeninger er en stor succes. Både i Starup og Vilstrup er spillerne en blanding af kvinder, der allerede er aktive i idrætsforeningerne, og af kvinder, foreningerne ikke normalt ser.

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse har i år bevilliget 19.000 til i indsatsen for at få floorball mere på banen i kommunen.

"Både foreninger og ikke mindst kvinderne ser ud til at have taget floorball til sig. Det er rart, at der er så god opbakning til det initiativ, udvalget har været med til at sætte i gang", siger formand for udvalget, Preben Holmberg.

Flere foreninger har allerede motionsfloorball. Andre starter op efter sommerferien. Det gælder foruden Starup og Vilstrup for eksempel Vojens GF, Jegerup, Øsby og Sjovmotion Vojens.

På billedet ses de to hold fra Starup og Vilstrup, da de mødtes til kamp, hygge, sjov og fælleskab.Kontaktinformation:

Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, telefon 24 44 40 55

Fysioterapeut og sundhedskonsulent, Didde Scherrebeck, Haderslev Kommune, telefon 74 34 03 14.

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum