Sort/Hvid

Kvinde skifter race

Del

White Nigger / Black Madonna
- af Madame Nielsen og Christian Lollike

På scenen står en kvinde. Hun maler ansigtet sort. Lige siden hun var lille, har hun vidst, at hun har en anden race, end den hun er født med. Kvinden spilles af Madame Nielsen.

Jeg går i solarium og permanenter mit hår, så det får de karakteristiske, krusede krøller. Jeg engagerer mig i de sortes kamp og bliver talskvinde for en sort borgerretsbevægelse, fortæller hun.

Madame Nielsen er netop vendt hjem efter en bogturné i USA, hvor almelderne har rost hende til skyerne for hendes bog "Den endeløse sommer". The litterære talent blev engang født – som dreng. Nu udforsker hun sit potentiale som kvinde. Hvad vil der ske, hvis denne kvinde bliver sort? Vil hun blive til en ”White nigger” eller til en ”Black Madonna”? 

Madame Nielsen og Christian Lollikes kommende forestilling White Nigger/Black Madonna er en science fiction. En kvinde skifter langsomt race. En personlig fortælling inspireret af virkeligheden. Fortalt i en verden, hvor spørgsmål om race fylder stadigt mere i den offentlige debat.

Kunst skal ikke være et trygt rum
Spørgsmålet om racer, raceidentitet, raceprivilegier, raceundertrykkelse og skyld spiller en stadig mere dominerende rolle i de offentlige rum. Der er utroligt meget, man ikke må sige og gøre. Men vi kan ikke tie problemerne bort eller bandlyse dem fra kunstens rum. Tværtimod, kunsten er det sted, vi skal vove at sige det usigelige, gøre det umulige, og risikere at tage fejl.

Scenekunstnerne Christian Lollike og Madame Nielsen har siden årtusindeskiftet på hver deres måder igen og igen taget tidens mest brandfarlige spørgsmål op. For at undersøge, hvad konsekvenserne af de mest kontroversielle problemer kan være. Kunsten skal ikke være et trygt rum, tværtimod, kunsten er et af de eneste rum i samfundet, hvor vi har mulighed for at udsætte os for tidens mest brændbare emner.

Christian Lollike og Madame Nielsen har altid tænkt internationalt, grænseoverskridende, og de spørgsmål de tager op, er altid globale. Og spørgsmålet om race er globalt.

FAKTA
Spiller 30. april – 19. maj 2018 på Sort/Hvid, Staldgade 26-30, 1699 København V  
Priser: 40-185 kr.
Billetter: teaterbilletter.dk / 70 70 74 94 / billet@sort-hvid.dk.dk
Læs mere på www.sort-hvid.dk

SKABT AF
Idé og koncept MADAME NIELSEN og CHRISTIAN LOLLIKE tekst MADAME NIELSEN Komponist MADAME NIELSEN Instruktion CHRISTIAN LOLLIKE Scenograf IDA MARIE ELLEKILDE Musikproducer TURKMAN SOULJAH Lydproducent MADS EMIL NIELSEN Lysdesigner MORTEN KOLBAK Medvirkende MADAME NIELSEN Foto SOFIE AMALIE KLOUGART

Venlige hilsner

Sort/Hvid

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt
Maja Vadum Larsen - maja@sort-hvid.dk - 61 70 89 79

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Sort/Hvid

Sort/Hvid
Sort/HvidFølg pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sort/Hvid

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET bliver til scenekunst18.12.2018 07:00:00 CETPressemeddelelse

Den ikoniske fællesbog FRIT FLET af Naja Marie Aidt, Line Knutzon og Mette Moestrup bliver til scenekunst i samarbejde mellem Sort/Hvid og Mungo Park Kolding. Det bliver en musikalsk slagmark af rå kroppe, smertende skønhed og grusomt forfald. Den yngste på scenen er i 20’erne, den ældste nærmer sig firs. Iscenesættelsen skabes i tæt samarbejde mellem instruktør Liv Helm, scenograf Franciska Zahle og komponist Hannah Schneider.

Er det usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ”jeg elsker dig”?18.10.2018 07:00:00 CESTPressemeddelelse

”Jeg si´r til min partner, at jeg kan li' det hårdt, for det er så usandsynligt kønsstereotypt at tænde på ’jeg elsker dig’”. Hun har ikke noget stort behov for at tale om tamponer og lige rettigheder. Med mindre publikum gerne vil have det, så kan hun godt. Hun vil gerne have, at alle skal kunne relatere til hende. Hun vil gerne gøre det personligt. Lige midt i års-"fejringen" af #MeToo vender Nanna Cecilie Bang tilbage til København med True.Story - en hybrid mellem monolog og stand-up, der kan få vores selvfede, grænsesøgende samfund til at rødme. Forestillingen er bl.a. en del af Power Of Women Festival 2018.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum