Hedensted Kommune

Kvalificeret arbejdskraft sikres på både kort og lang sigt

Del

For fjerde år i træk arbejder 600 elever fra Hedensted Kommunes 7. klasser med produktionserhverv i uge 44. Samtidig mødes lokale virksomheder, folkeskoler og uddannelsesinstitutioner for at drøfte behovet for kvalificeret arbejdskraft.

Dermed sætter Hedensted Kommune ind på flere fronter, når det handler om at sikre arbejdskraft til erhvervsvirksomhederne. Og behovet er stort. Mange brancher oplever større og større mangel på kvalificeret arbejdskraft.

”Med indsatsen allerede i folkeskolen forsøger vi at tænke langsigtet ved at præsentere de unge for de mange spændende muligheder i håndværk- og industribranchen. I forhold til de behov, som er her og nu, er dialogen med virksomhederne allerede i gang. Vi intensiverer den på et møde i vores nye Erhvervstænketank onsdag den 2. november”, fortæller borgmester Kirsten Terkilsen.

Ud over en lang række virksomheder deltager uddannelsesinstitutioner, folkeskoler og Ungdommens Uddannelsesvejledning på mødet i Erhvervstænketanken. I fællesskab skal der arbejdes med, hvordan vi får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse, hvordan arbejdskraften kan opkvalificeres og hvordan man kan tiltrække den rigtige arbejdskraft. Der skal findes løsninger, som sikrer sammenhæng fra folkeskolen til job.

Emnerne præsenteres og perspektiveres af Børne- og Undervisnings-ordfører Anni Matthiesen fra Venstre, Chefanalytiker Mie Dalskov Pihl fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og direktør Jani Lykke Methmann fra Arbejdsgiverne. Senere arbejdes der med emnerne i workshops.

De mange parter mødes i de karismatiske gamle produktionshaller ved Dansk Produktions Univers i Hedensted. På samme adresse holdes 7. klassernes projektuge. Og deltagerne fra Erhvervstænketanken skal naturligvis besøge de 600 elever, der arbejder på fuld tryk i nogle af de tilstødende produktionshaller.

Allerede mandag den 31. oktober starter 7. klasses eleverne med at blive undervist af ældre elever fra ungdomsuddannelserne. Det handler om de syv temaer, som der skal arbejdes med resten af ugen; Økonomi, Sprog & kommunikation, Arbejde med mennesker, Entreprenørskab, Markedsføring, Dokumentar og ”Hands on”.  

Herefter får eleverne en konkret opgave, som skal udvikles og produceres i ugens løb. Hver af de 26 klasser kobles på en lokal virksomhed, som de besøger og bruger som sparringspartner.

Projektugen kaldes HOP-IN, som står for ”Hands On Production – Innovation, New Ideas”. Ugen afsluttes torsdag aften, hvor elevernes produkter præsenteres på en fælles udstillingsmesse. Her deltager ca. 1500 forældre, virksomhedsejere og elever.

Pressen er naturligvis meget velkommen til at deltage eller lave aftaler om at få tilsendt fotos og lign. fra ugens forløb. Program for både HOP-IN og møde i Erhvervstænketank er vedhæftet.

Kontakter

Vedr. HOP-IN: Simon Kousgaard Pedersen: si-mon.pedersen@hedensted.dk, tlf. 30361323
Vedr. Erhvervstænketank:
Borgmester Kirsten Terkilsen, tlf. 24493820
Erhvervschef Johannes Grane Larsen, tlf. 24667142

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Hedensted Kommune

Hedensted Kommune
Hedensted Kommune
Niels Espes Vej 8
8722 Hedensted

79 75 50 00http://www.hedensted.dk/

Følg pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hedensted Kommune

Camilla Pedersen til start ved DM i Triatlon 25. juni i Juelsminde21.3.2017 14:22:07 CETPressemeddelelse

Den danske triatlet Camilla Pedersen har stået for et beundringsværdigt comeback efter en voldsom ulykke i 2013. Camilla går efter sejren, når hun til sommer stiller op ved DM i Triatlon i Juelsminde. Her skal hun og de øvrige triatleter svømme 1,9 km, cykle 90 km og løbe et halvmaraton. Camilla ved, hvad det vil sige at vinde. Hun har tidligere vundet flere EM og VM medaljer, samt som højdepunktet vundet en Ironman i 2015. ”Det er fantastisk, at Camilla Pedersen stiller til start i Juelsminde den 25. juni. Det er med til at give stævnet et stort løft, at Camilla er at finde på startlisten,” siger Anders Steffensen, triatlonkonsulent i Hedensted Kommune. DM afvikles i Juelsminde som det absolutte højdepunkt på 3 dages Triathlon Games. Fredag den 23. juni afvikles triatlon som en stafet for firmaer/hold, lørdag den 24. juni gennemføres triatlon som motionsarrangement for børn og voksne, og søndag er det så elitens tur til at dyste ved DM i Triatlon. Da triatlonsporten er blevet så popul

Med julebussen hjem til Hedenstederne20.12.2016 14:23:44 CETPressemeddelelse

Tirsdag havde 74 unge med tilknytning til Hedensted Kommune løst billet til en af de to julebusser, som 23. december på langs og tværs af landet sørger for, at de kommer sikkert hjem til jul hos deres familier. De to julebusser kører fra henholdsvis København og Aalborg kl. 10.30 og 11.30 og gør undervejs stop i Odense og Aarhus med afgang kl. 13.10 og 13.20. Begge busser ruller ind foran Hedensted Rådhus kl. 14.30, hvor borgmester Kirsten Terkilsen står klar til at tage imod og ønske dem god jul. Det er typisk unge, som har forladt Hedensted Kommune for at studere i de store studiebyer, som benytter sig af den gratis juletransport på årets helt store hjemrejsedag. Det er andet år, at Hedensted Kommune indsætter julebusser og første gang, at også Aalborg har fundet vej til køreplanen. ”Jeg er utrolig glad for, at så mange unge tager imod vores juletilbud, som bringer dem både hurtigt og sikkert hjem til jul. Vi gør det her i håb om, at de unge, når de har færdiguddannet sig, igen får l