Ingeniørforeningen, IDA

Kutymefridage er et dumt sted at spare

Del

Hvis medarbejderne i Region Midtjylland vil holde fri juleaften, skal de fremover selv til lommerne og betale

De såkaldte kutymefridage – som er arbejdsgiverbetalte fridage som juleaftensdag, nytårsaftensdag og Grundlovsdag – står for skud, hvis det står til Region Midtjylland. I et dokument fra regionen fra oktober henviser de til regeringens omprioriteringsbidrag som et argument for, at ansatte i regionen fremover selv skal betale, hvis de vil holde fri de dage.

”Det kan nok være, at der på papiret er nogle millioner at hente i den spareøvelse, men jeg vil opfordre Region Midtjylland til at tænke sig om en ekstra gang. For når man fjerner medarbejdergode og velerhvervede rettigheder, så daler trivslen og jobglæden, og det går i sidste ende ud over effektiviteten,” siger Carsten Eckhart Thomsen, formand for IDA Offentlig. Det kan f.eks. gå ud over medarbejdernes kutymemæssige villighed til at ”give den en ekstra skalle”.

Men det er ikke blot trivsel, der er på spil, for spareøvelsen med at fjerne kutymefridage kan få konsekvenser for rekruttering af medarbejdere i fremtiden. En rekrutteringsundersøgelse blandt 637 af IDAs it-professionelle viser blandt andet, at ’bedre løn og bonus’ og ’bedre balance mellem arbejdsliv og privatliv’ er på toppen over faktorer, der kan motivere ansatte til at skifte sektor.

”Det er ingen hemmelighed, at den offentlige sektor ikke er førende på løn- og ansættelsesforhold og bl.a. derfor står med gedigne udfordringer med at rekruttere kompetente medarbejdere i fremtiden. Især hvis man fortsætter med at opføre sig på denne måde. For i en tid med ryg-til-ryg-spareøvelser overalt i den offentlige sektor, så skyder man endnu engang sig selv i foden i forhold til at kunne tiltrække dygtige medarbejdere fremover. Derfor er det en utroligt kortsigtet løsning at fjerne kutymefridagene, og derfor vil jeg opfordre Region Midtjylland til at finde besparelserne andetsteds og frede julen for regionens ansatte,” siger Carsten Eckhart Thomsen.

Region Midtjylland er dermed den tredje offentlige arbejdsgiver, der tager et opgør med kutymefridagene. 

Nøgleord

Kontakter

Tina Splidsboel - tsp@ida.dk - tlf. 60 666 700

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum