Dansk Håndbold Forbund

Kunst og håndbold mødes ved VM

Del

”The Art of Handball” er navnet på en unik kunst-oplevelse på kunstmuseet HEART i Herning under VM i kvindehåndbold i december

De danske håndboldkvinder løber 5.december på banen til den første kamp ved VM i Jyske Bank Boxen i Herning. Samme dag indtager et enestående kunstprojekt - med håndboldkvinderne i hovedrollen - kunstmuseet HEART - Herning Museum of Contemporary Art.

Fra 5.-20. december udstiller museet en række værker af kunstneren Monty Knowles, der har udsmykket de danske landsholdsspillere i fuld bodypaint. Værkerne er meterhøje fotografier af det færdige resultat, der i hvert tilfælde har krævet en hel dags arbejde. Det er også denne kropsudsmykning, man kan se på de officielle VM-plakater og bannere fra mesterskabet, der har ”Heart of Handball” som slogan.

Samarbejdet mellem museet HEART og ”Heart of Handball” var derfor nærliggende.
”For os på HEART er VM i Håndbold en enestående mulighed for at skabe et uortodokst samarbejde og vise os frem for de 10.000-vis af fans, der besøger byen. Samarbejdet mellem kunst og Dansk Håndbold Forbund - og så under en så stor begivenhed som VM her i byen - er noget, vi meget gerne vil støtte op om. Derfor sprang vi straks til, da muligheden bød sig,” siger Holger Reenberg, direktør for HEART.

Herning Kommune støtter samarbejdet, og borgmester Lars Krarup ser frem til det kommende verdensmesterskab.

”Det glæder mig, at Hernings internationalt anerkendte kunstmuseum nu kan kombinere kunst i verdensklasse med håndbold i verdensklasse. I Herning Kommune er vi altid glade, når vi som kommune er vært for store mesterskaber, og VM i Kvindehåndbold bliver et rigtig stort arrangement for hele kommunen. Jeg ser personligt frem til mange store oplevelser som tilskuer ved Danmarks kampe i Jyske Bank Boxen,” siger Lars Krarup.

Overskud går ubeskåret til velgørenhed
Udstillingen vil under hele VM-slutrunden være frit tilgængelig for alle såvel kunst- som håndbold-interesserede. Samtidig er det muligt at byde på værkerne af håndboldkvinderne på en auktion på Lauritz.com, der løber frem til 18.december. Indtægterne fra salget går til Julemærkehjemmene og The Bahamas Down Syndrome Association.

Hos Dansk Håndbold Forbund, DHF, er der også glæde over samarbejdsprojektet.
”Vi er ekstremt begejstrede for, at udstillingen er blevet til i samarbejde med HEART og Herning Kommune. Udstillingen forbinder på fornemste vis vores kerneaktiviteter i VM-kampagnen, i Heart of Handball-sloganet og i vores engagement hos Julemærkefonden, og jeg glæder mig til at sætte håndbolden i en ny kulturel kontekst,” siger DHF-formand Per Bertelsen.

Har man mod på mere kunst, kan man på HEART se to aktuelle udstillinger med danske verdensnavne: ”Dansk – Design by Jens Quistgaard”, der for første gang samler designer Jens Quistgaards mange designs af hverdags-brugskunst, og ”Per Kirkeby – Det ægte billede”, der viser 94 værker af den verdensberømte danske kunster Per Kirkeby.

Kontakt:
Holger Reenberg, direktør for HEART, 96 28 17 00
Elo Christensen, Sport Event Manager, Herning Kommune, 29 28 81 97
Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund, 21 48 06 66

Fakta om VM
- VM spilles 5.-20. december
- Danmark spiller alle kampe i Jyske Bank Boxen i Herning
- DHF afholder VM i tæt samarbejde med værtsbyerne og Sport Event Denmark
- Værtsbyerne er Herning, Kolding, Næstved og Frederikshavn
- VM arrangeres under sloganet Heart of Handball
- Billetsalget startede den 11. august
- Køb billet: www.dhf.dk/vmbilletter
- Følg VM på Facebook, Twitter, Instagram og Snapchat: Heart of Handball

Information om Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 24 00http://www.dhf.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Dagens debat på Folkemødet: Kommuner og foreninger – sammen om idrætten eller hvad?16.6.2016 05:30pressemeddelelse

Dansk Håndbold er taget på folkemødet for at sætte foreningsliv og idræt til debat i en bred samfundskontekst. Torsdag sætter vi to borgmestre i stævne sammen med Team Danmarks direktør og DGI’s formand. Vi stiller dem spørgsmålet: Hvordan sikres en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet parallelt med en kommunal investering i idrætsfaciliteter og elitesatsninger i idrætslivet?