Fonden for Entreprenørskab

Kun hver fjerde nye virksomhed er stiftet af en kvinde

Del

I 2019 blev der stiftet godt 18.000 nye virksomheder i Danmark. Hver gang tre mænd stiftede en virksomhed, gjorde kun en enkelt kvinde det samme. Ærgerligt for Danmark, mener direktør i Fonden for Entreprenørskab.

Kvinder halter fortsat efter mændene, når det kommet til antallet af og succesen med nystiftede virksomheder. Det viser analysen ”Nye virksomheder og brancher og køn – en temaanalyse med fokus på diversitet i brancher”, som udkommer i dag. Det er Fonden for Entreprenørskab, der står bag.

Ud af de 18.334 virksomheder, der blev stiftet i 2019 kan der kobles køn på 18.081. Af disse har kun 4805 (26,6 procent) en kvindelig hovedstifter, og det er ærgerligt, mener Fondens direktør Christian Vintergaard.

- Det er min erfaring, at kvinder er lige så passionerede og lige så dygtige som mænd, men desværre tror de ofte mindre på deres evner til at starte en virksomhed end mænd. Det skyldes blandt andet, at de mangler nogen at spejle sig i. Men alle har ret til at udfolde sine drømme, så vi må blive bedre til at give kvinderne modet til at kaste sig ud i iværksætteri, siger han.

Det er i branchen ”videnservice”, at kvinderne er bedst repræsenteret, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Her har op mod hver tredje nye virksomhed en kvindelig stifter. Branchen beskæftiger sig bl.a. med juridisk bistand, bogføring og revision, virksomhedsrådgivning, forskning og udvikling, reklame og markedsføring, arkitekt og ingeniørvirksomhed samt andre liberale, videnskabelige og tekniske tjenesteydelser.

Undervisning og rollemodeller
Kønsbalancen kan formentlig ændres, hvis man skeler til, hvad der motiverer kvinder til at blive iværksættere.

- Vi ved, at kvinder savner rollemodeller, som kan inspirere dem. Så dem skal vi blive bedre til at fremhæve. Vi ved også, at der er en større tilbøjelighed til at blive iværksætter, hvis man er blevet præsenteret for genren i løbet af sin uddannelse. Entreprenørskab og iværksætteri er for alle og netop gennem uddannelse, kan vi ramme alle lige. Gennem grundlæggende færdigheder i grundskolen, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser kan vi derfor motivere pigerne til at starte egen virksomhed, siger Christian Vintergaard.

Analysen viser desuden, at mens virksomheder stiftet af mænd gennemsnitligt skaber 1,9 fuldtidsstilling, så genererer kvinders nystartede virksomheder 1,2 fuldtidsstilling.

Fonden for entreprenørskab har for nylig udgivet en publikation med seks anbefalinger til fokusområder, der kan øge antallet af kvindelige iværksættere. Læs den her.

Hele analysen om nye virksomheder, køn og brancher  kan læses her.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab
Fonden for Entreprenørskab
Ejlskovsgade 3D
5000 Odense C

https://www.ffefonden.dk

Om Fonden for Entreprenørskab

Fonden for Entreprenørskab vil inspirere børn og unge og give dem evnen til at tænke og agere entreprenant og innovativt, så de kan lykkes i en global og omskiftelig verden. Det gør Fonden ved at hjælpe skoler og uddannelser med at fremme entreprenante og innovative evner hos elever og studerende. Fonden fungerer desuden som nationalt videncenter for opsamling, udvikling og udbredelse af viden om entreprenørskabsundervisning på alle niveauer af uddannelsessystemet

Følg pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fonden for Entreprenørskab

Gymnasieelever vinder landsdækkende konkurrence med filter til drikkevandet i Malawi14.12.2022 16:08:52 CET | Pressemeddelelse

Aktive kulfiltre, der kan give rent drikkevand i Malawi, og en kørselsordning, der skal forhindre ensomme gymnasieelever, sendte onsdag både første og andenpladsen i gymnasiernes verdensmålskonkurrence Global Goals Programme til Ordrup Gymnasium i Charlottenlund. Tredjepladsen gik til elever fra Øregaard Gymnasium i Hellerup, mens en gruppe fra Greve Gymnasium vandt særprisen fra Røde Kors.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum