Tønder Kommune

Kulturugen bliver til Kulturdagene

Del

Kulturugen har vokseværk og bliver nu udvidet til 14 dage. Dermed er en navneændring oplagt, og Kulturugen bliver dermed til Kulturdagene.

Tønder Kulturuge står for døren. Og denne gang har kulturlivet valgt at ryste posen, udvide Kulturugen og ændre navn.

- I år forsøger vi os med en lidt anden tilgang til Kulturugen. Som et forsøg udvider vi i år Kulturugen til en 14-dages periode, og så giver det bedst mening, at vi også justerer på navnet. Derfor hedder det i år Kulturdagene, fortæller Anette Johnsen, formand for Kulturelt Forum, og fortsætter:

- Ved at udvide til 14 dage har endnu flere mennesker mulighed for at få glæde af de mange spændende aktiviteter.

Kulturdagene kommer dermed til at løbe over to uger i perioden 3. - 16. oktober. Her kan man i hele Tønder Kommune opleve omkring 50 forskellige arrangementer.

Årets tema er “Hvad knytter os sammen?”. Blandt arrangementerne er teater, sang, film, musik, fællesskab, spil, kreativitet, trylleri, motion og fortællinger.

- Kulturelle oplevelser er bare noget af det, der kan knytte os tættere sammen i fælles oplevelser, der giver glæde, et løftet sind eller noget at tænke over eller tale med hinanden om. Oplevelser og indtryk, vi kan være fælles om, på tværs af alder, kønsidentitet, pengepung og alt det, der ellers kan skille os ad, udtaler Anette Johnsen.

Årets program bliver bragt lige til døren
Traditionen tro bliver årets program leveret i postkasserne rundt om i kommunen. Det sker i uge 37.

⁃ Jeg glæder mig over det flotte program, og at så mange ønsker at byde ind med arrangementer. Så tag imod, tag afsted og tag initiativ til at knytte nye bånd eller forstærke gamle, anbefaler Anette Johnsen.

Programmet kan også fås på bibliotekerne rundt om i kommunen og på turistbureauer - dog i et begrænset antal. Derudover kan man også i løbet af uge 37 se den elektroniske udgave på Tønder Kommunes hjemmeside www.toender.dk/kulturdagene og på Facebooksiden “Din Fritid - Tønder Kommune”.

Fælles Kulturdag i Toftlund
Arbejdsgruppen bag Kulturdagene står også som noget nyt i år for en fælles Kulturdag. Den foregår søndag den 9. oktober.

Dagen starter kl. 10.30 med gudstjeneste i Toftlund Kirke ved sognepræst Marianne Zeuthen. Ved gudstjenesten medvirker Gypsyjazz - et band bestående af Yves Vernier, Jens Kaa og Hans Frej.

Kl. 12 byder arbejdsgruppen bag Kulturdagene velkommen i Musik og Teaterhuset i Toftlund. 

Her serveres en frokostanretning og kaffe med kage.

Der vil være taler ved borgmester Jørgen Popp Petersen og formand for Kultur- og Fritidsudvalget René Andersen, fællessang ved Aksel Krogslund Olesen, Midtlandskoret underholder, skuespiller Ole Sørensen spørger “Kan man lave film på sønderjysk” og tager udgangspunkt i sproget og filmen “Resten af livet”.

Herudover kommer Vadehavsrevyen med “Rav i den” og musiker Kasper Buch giver nogle numre.

Endelig vil formand for Kulturelt Forum Anette Johnsen afsløre vinderen af Kulturelt Forums Kulturpris 2022.

Arrangementet i Musik og Teaterhuset koster 150 kr. pr. person, og der kan købes billet på toender.dk/kulturdagen senest den 30. september.

Fakta:
• Kulturdagene 2022 holdes i perioden 3. - 16. oktober

• Fælles Kulturdag foregår søndag den 9. oktober kl. 10.30 - 16.00 i Toftlund

• Temaet for Kulturdagene er “Hvad knytter os sammen?”

• Årets program bliver husstandsomdelt i uge 37 til alle kommunens borgere og kan ellers fås på bibliotekerne og turistbureauerne

• Elektronisk udgave af programmer kan ses på Tønder Kommunes hjemmeside www.toender.dk/kulturdagene og på facebooksiden “Din Fritid - Tønder Kommune”

• En frivillig arbejdsgruppe står for planlægningen af Kulturdagene og den fælles Kulturdag

• Kulturelt Forum, Tønder Kommune, er initiativtager af Kulturdagene

Kontakter

Information om Tønder Kommune

Tønder Kommune
Tønder Kommune
Wegners Plads 2
6270 Tønder

+45 74 92 92 92https://www.toender.dk/

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum