Radio LOUD

KULTURRADIO DANMARK HAR INDSENDT REDEGØRELSE TIL RADIO- OG TV-NÆVNET

Del

Kulturradio Danmark A/S modtog den 5. oktober 2021 Radio- og tv-nævnets udtalelse og afgørelse vedrørende Radio LOUDs public-servicevirksomhed i perioden 1. april 2020 - 31. december 2020.

Af udtalelsen fremgår det, at nævnet på sit møde den 29. september 2021 har godkendt redegørelsen, men samtidig i afgørelsen påtalt Radio LOUDs underopfyldelse af live-forpligtelsen, manglende efterlevelse af kravene til lytterinteraktion,  herunder mulighed for interaktion via kanalens hjemmeside og app, kanalens manglende nyheds- og aktualitetsredaktionelle tilstedeværelse ude i landet,  samt kanalens manglende iagttagelse af forpligtelsen til at indhente Radio- og tv-nævnets godkendelse, førend væsentlige ændringer foretages. 

Kulturradio Danmark A/S har i sin redegørelse til nævnet, der er fremsendt den 19. oktober 2021, taget nævnets kritik til efterretning og nærmere redegjort for, hvordan Kulturradio Danmark hurtigst muligt og senest den 4. februar 2022 vil leve op til de krav, nævnet stiller.

“Vi tager nævnets kritik alvorligt og har fremsendt en robust plan for, hvordan vi opfylder de forhold, nævnet har påtalt. Vi har allerede taget de første skridt til at etablere redaktioner i hele landet, vi vil sikre, at der sendes tilstrækkeligt live, og vi skal sikre den interaktion med lytterne, vi har lovet. Dertil skal vi selvfølgelig sørge for, at ændringer forelægges nævnet, inden vi gennemfører dem. Det vil ske,” siger direktør i Kulturradio Danmark A/S, Lars Schmidt.

Kulturradio Danmark A/S har samtidig den 19. oktober 2021 - i henhold til § 49 i bekendtgørelse nr. 719 af 9. juli 2019 om udbud af public service-radiokanal med fokus på kultur – anmodet om nævnets godkendelse af ændrede ejerforhold i Kulturradio Danmark A/S. 

De ændrede ejerforhold skyldes, at kapitalejerne Radio Diablo ApS, Radio Max Danmark ApS og Foreningen Radio Limfjord ønsker at trække sig ud af ejerkredsen bag Kulturradio Danmark A/S. Disse kapitalejeres aktier vil blive overtaget af Berlingske Media betinget af nævnets godkendelse. Overtagelsen vil indebære, at selskabet fremover ejes af Berlingske Media A/S med 91% af aktierne, mens Our Media A/S og Klinkby Holding ApS fastholder deres nuværende ejerandele.

Formand for Kulturradio Danmark, Anders Krab-Johansen koncernchef i Berlingske Media A/S, siger:

“Der er tale om en ændring på ejerplan, hvor kapitalandele overdrages mellem de nuværende ejere. Berlingske Media A/S’ øgede ejerandel samt Our Media ApS’ og Klinkby Holding ApS’ fortsatte deltagelse vil medvirke til at sikre, at sendetilladelsen opfyldes. Det gælder også de kritikpunkter, der er omfattet af Radio- og tv-nævnets afgørelse af 5. oktober 2021. Vores ambition er at skabe et alternativ til DR for den unge generation, som bidrager til den demokratiske samtale og den kulturelle dannelse.”

Kulturradio Danmark A/S har samtidig i redegørelsen af 19. oktober 2021 orienteret nævnet om, at Kulturradio Danmark A/S har til hensigt at lade Radio LOUD skifte navn til “24syv” pr. 3. januar 2022 eller snarest derefter. Navneskiftet afventer nævnets nærmere stillingtagen. Berlingske Media A/S har rettighederne til brandnavnet “24syv.”

“Kulturradio Danmark A/S er allerede i fuld gang med en omfattende forbedring af programfladen, der skal skaffe flere lyttere. Vi skal have bedre journalistik, bedre programmer, klare værtsprofiler, mere magtkritik, god satire og stærk kulturdækning. Men LOUD-navnet er så medtaget, at det står i vejen for, at de fremragende programmer, der laves og vil blive lavet, kan slå igennem. Derfor vil vi skifte navn til 24syv,” siger programdirektør Simon Andersen.

“Kulturradio Danmark A/S ønsker ikke at “genskabe” Radio24syv, der er et mere end ti år gammelt brand på FM, men at skabe en digital radio for den yngste halvdel af befolkningen ved at lade sig inspirere af det bedste fra Radio24syv - værter med høj profil, den magtkritiske journalistik, de normbrydende, originale, morsomme og vanvittige programmer i den “24syvske ånd. ”Med respekt for sendetilladelsen vil Kulturradio Danmark skabe en moderne, digital taleradio i en ny tid,” tilføjer han.

Redegørelsen fra Kulturradio Danmark afventer nævnets behandling. Indtil nævnet har behandlet sagen, har ledelsen af Kulturradio Danmark ingen yderligere kommentarer.

Kontakter

Alle henvendelser bedes rettet til Kathrine Thomsen på mail presse@radioloud.dk eller telefon 60661042

Information om Radio LOUD

Radio LOUD
Radio LOUDFølg pressemeddelelser fra Radio LOUD

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Radio LOUD

Radio LOUD bliver til 24syv den 4. januar 202212.11.2021 11:44:33 CET | Pressemeddelelse

Radio- og TV-nævnet har på sit møde den 4. november 2021 godkendt, at Radio LOUD skifter navn til 24syv. Nævnet har samtidig godkendt, at Berlingske Media bliver ejer af 91 procent af aktierne i Kulturradio Danmark. Ejerskiftet træder i kraft hurtigst muligt. ”Vi har nu fået skabt de bedste forudsætninger for at kunne levere nysgerrig, normbrydende og stærk taleradio under et nyt navn. Vi er fast besluttet på at vise vores lyttere og resten af Danmark, at de penge, der generøst er givet til os, bliver brugt bedst muligt. Vi tror på, at vi i et nyt årti kan skabe levende og original taleradio under navnet 24syv. Nu arbejder vi hårdt på at forbedre vores programflade med bedre journalistik, klare værtsprofiler, meget mere magtkritik, god satire og stærk kulturdækning,” siger programdirektør Simon Andersen. Radio- og TV-nævnet har ligeledes på sit møde godkendt Kulturradio Danmarks plan for at rette op på den kritik, nævnet rettede mod radioen den 5. oktober 2021. Det betyder, at Kulturra

LOUD og Mungo Park præsenterer SCENELØS – TEATER TIL DINE ØRER5.2.2021 10:08:08 CET | Pressemeddelelse

Luk øjnene, slå ørerne ud og svæv ind i teateret, når LOUD og Mungo Park fredag den 5. februar har premiere på en ny eksperimenterende fortolkning af det klassiske radioteater. Podcasten Sceneløs er teater på lyd. Det er et dragende lydunivers med uforudsigelige og skæve historier. En blanding af fiktion og dokumentarisme, hvor ørerne bliver øjne og fantasien skaber scenografien. Teater er en af grundstenene i kulturen, og med Sceneløs inviterer LOUD og Mungo Park ind i et rum, hvor dramatiker Nanna Tüchsen og dokumentarister fra produktionsselskabet Kontrafej har skabt dramatik, der eksperimenterer med mødet mellem virkelighed og fiktion med unge karakterers personlige fortællinger som omdrejningspunkt. Den dansende pop-heks Første afsnit i Sceneløs er historien om KING. King er mange ting på samme tid. Hun er heks, danser og et popfænomen. Hun er Hollywood, Havanna og København. Engang var hun en helt almindelig lille pige, der voksede op i Vanløse, men et seksuelt overgreb, en forba

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum