Dansk El-Forbund

Kulturpriser til Selskabet for Arbejderhistorie og forfatter Lars Olsen

Del

Dansk El-Forbund uddelte på forbundets 32. kongres kulturpriser til Selskabet for Arbejderhistorie og forfatteren Lars Olsen. De får priserne for at sætte fokus på almindelige danskeres liv og historie

- I dag har vi nedskæringer i både dagpengene for arbejdsløse og mulighederne for dem, der bliver nedslidt på arbejdsmarkedet. Det har alvorlige konsekvenser for mange lønmodtagere, og derfor har vi brug for mere fokus på almindelige menneskers liv og udfordringer.

Sådan lød det fra forbundsformand Jørgen Juul Rasmussen, da han på Dansk El-Forbunds 32. kongres uddelte forbundets kulturpris og 25.000 kroner til forfatter Lars Olsen. Han modtager prisen for sine bøger om ulighed og almindelige lønmodtageres vilkår i det moderne Danmark – ikke mindst for den for nyligt udkomne ’Det Forsvundne Folk’.

Som Jørgen Juul Rasmussen sagde i forbindelse med prisoverrækkelsen, så handler den ikke om et indfødt folk, der er forsvundet i Amazonas, men om arbejderne og arbejderklassen, der i stort omfang er forsvundet fra medierne og den offentlige dagsorden.

Også Selskabet for Arbejderhistorie (SFAH) modtog forbundet kulturpris og 50.000 kroner for formidlingen af historikeres forskning i arbejdernes og arbejderbevægelsens historie. Dermed blev den årelange indsats – selskabet blev stiftet i 1970 – med at dokumentere og formidle arbejderbevægelsens historie belønnet af Dansk EL-Forbund.

Formand for SFAH, journalist og historiker Mads Bruun Pedersen, modtog prisen og gav en opfordring til kongressens delegerede:

– En afgørende forudsætning for vores arbejde er kilder. Og I sidder på guld rundt om i afdelingerne: Arkivmateriale, beretninger, blade og alt, der dokumenterer det arbejde, der foregår i dag i fagbevægelsen. Tag en snak i afdelinger og bestyrelser og lav så retningslinjer for bevarelsen af kilder. Det er så uhørt vigtigt for den fremtidige dokumentation og historieskrivning.

Dansk El-Forbunds kongres finder sted på Radisson Blu, Scandinavian Congress Center, i Aarhus og samler 240 delegerede fra hele landet fra tirsdag den 30. oktober til fredag den 2. november 2018.

Se mere om kongressen – og følg den live – på kongres.def.dk.

Information om Dansk El-Forbund

Dansk El-Forbund
Dansk El-Forbund
Nyropsgade 14
1602 København V

33297000http://www.def.dk

Følg pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk El-Forbund

25.000 elektrikere er målet for verdens første forløbsundersøgelse af elulykker1.10.2019 14:43:09 CESTPressemeddelelse

Den 1. oktober starter verdens første videnskabelige forløbsundersøgelse fra følgerne fra elulykker. Omtrent 25.000 danske elektrikere skal i et halvt år følges af forskere fra Arbejdsmedicin Regionshospitalet Herning. Målet er at påvise, hvor ofte elulykker opstår, hvornår de giver helbredsproblemer, og hvilke konsekvenser ulykkerne har. I dag foreligger der intet videnskabeligt grundlag for den mulige sammenhæng mellem forskellige alvorlige symptomer og elulykker. Det skal undersøgelsen ændre på

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum