Guldborgsund Kommune

Kulturpasset og gratis kulturoplevelser til børn, unge og deres familier i vente.

Del

I oktober igangsættes Guldborgsund Kommunes nye initiativ Kulturpasset. Kulturpasset starter med Gedser Remise i ugerne den 4.-24. oktober, og senere følger tre andre kulturinstitutioner. Med Kulturpasset kan børn og unge i alderen 0-18 år og med bopæl i Guldborgsund Kommune deltage i GRATIS kulturoplevelser på 4 udvalgte kulturinstitutioner hvert skoleår.

Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis

I 2021-2022 er Gedser Remise, Museum-Lolland-Falster, Guldborgsund Zoo & Botanisk Have samt Middelaldercentret med i Kulturpasset og kan derfor tilbyde gratis entré i tre kulturpas-uger på hver institution. Der er desuden gratis adgang til 1-2 voksne pr. barn/søskendeflok, så hele familien kan være sammen om de gode oplevelser hos kulturaktørerne.

Den 4.-24. oktober kan man besøge jernbanemuseet Gedser Remise og opleve lokomotiver og togvogne fra ”Jernbanens Guldalder” samt se Det Gule Palæ, der er kendt fra filmen Olsenbanden på Sporet. Den 29. november-18. december kan man besøge Museum Lolland-Falsters Museum Obscurum, der præsenterer fortidens og nutidens sælsomme og mystiske væsner samt uhyggelige og mærkværdige fund fra hele verden - så man må spørge sig selv, hvad der er fantasi, og hvad der er virkelighed. I 2022 kan man den 14. marts - 3. april besøge Guldborgsund Zoo & Botanisk Have, hvor man kommer helt tæt på dyrene og deres naturlige levested. Og endelig kan man den 3.-23. maj besøge Middelaldercentret og den lille Middelalderkøbstad Sundkøbing, der er fuld af liv og spændende oplevelser for hele familien.

Martin Lohse, formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget siger: ”Kulturpasset skal styrke kendskabet til kommunens mange og forskelligartede kulturtilbud. Kulturpasset er en del af vores indsats som dannelseskommune, og jeg glæder mig at følge med i, hvordan børn, unge og deres familier tager imod de varierede kulturelle oplevelser som nysgerrige Kulturpas-rejsende i vores lokale og fælles kulturlandskab.”

Roeland Paardekooper, der er direktør på Middelaldercentret, glæder sig over at være med i Kulturpasset: ”Det er altid en sjov og god oplevelse at være på Middelaldercentret, og på Middelaldercentret ønsker vi også at bidrage til, at børn og unge klædes på til at kunne forstå og navigere i den verden, vi befinder os i her og nu. Vores mission er, at børn og unge får et indblik i Middelalderens fascinerede viden, teknologi, lege, fællesskaber osv. på en måde, der er relevant og vedkommende også i dag. Vi håber derfor, at vi sammen med de øvrige kulturaktører kan bidrage til, at Kulturpasset skaber mange gode fælles oplevelser og samtaler i familierne.”

I maj 2022 samles op på erfaringerne, og planen er derefter at gøre Kulturpas-tilbuddet permanent, og at der hvert år udvælges fire nye kulturinstitutioner til at indgå i Kulturpasset. De tre ugers gratis kulturtilbud er desuden placeret uden for kulturinstitutionernes højsæson og kan derfor være med til at øge besøgstallet i perioder med lavere besøgstal.

Fakta om Kulturpasset
Kulturpas-uger:
Gedser Remise: 4.-24. oktober 2021.
Museum Lolland-Falster: 29. november-19. december 2021.
Guldborgsund Zoo & Botanisk Have: 14. marts - 3. april 2022.
Middelaldercentret: 3.-23. maj 2022

Så nemt er det at bruge kulturpasset:
- Besøg de 4 kulturinstitutioner i kulturpas-ugerne.
- GRATIS adgang til børn og unge i alderen 0-18 år ved fremvisning af sygesikringskort med bopæl i Guldborgsund Kommune.
- GRATIS adgang til max to voksne ifølge med barn/søskendeflok med bopæl i Guldborgsund Kommune. 

De deltagende kulturinstitutioner:
GEDSER REMISE
Stationsvejen 20
4874 Gedser
Tlf: 28 98 99 80

MUSEUM LOLLAND-FALSTER: MUSEUM OBSCURUM
Færgestræde 1a
4800 Nykøbing F
Tlf: 54 85 13 03

GULDBORGSUND ZOO & BOTANISK HAVE
Østre Alle 97
4800 Nykøbing Falster
Tlf: 54732700

MIDDELALDERCENTRET
Ved Hamborgskoven 2-4
4800 Nykøbing Falster
Tlf: 54 86 19 34

 

Nøgleord

Kontakter

Diana Gerlach, kulturkonsulent: tlf. 25181896. Mail: dg@guldborgsund.dk

Billeder

Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Download

Links

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum