Guldborgsund Kommune

Kulturnatten i Nykøbing Falster byder på kulturelle oplevelser for alle aldre

Del

Oplev en kæmpestor blå jordklode i genbrugsplast oplyst indefra, kom jorden rundt med Katrine Bille fra Ramasjang, lær at male graffiti, hør skoleelever fra Guldborgsund præsentere deres egen elektroniske musik LIVE, lyt til anekdoter om danmarkshistoriens mest betydningsfulde kvindelige billedhugger, smid frøbomber, mød en ægte kriminalinspektør, lyt til musik for de afdøde, oplev ’Sidste Akt’, lav fantasifulde masker, smag på fortidens og fremtidens fødevarer, deltag i familiekoncert med Trolle & Tormod, kom med ’bag scenen’ i en take-away restaurant, og bliv blæst bagover, når AKSGLÆDE indtager scenen på Torvet efterfulgt af Silent Disco med selvlysende høretelefoner til alle dansende. Alt sammen og meget mere fredag den 30. september kl. 16-22 på Kulturnatten i Nykøbing F.

Kulturnatten i Nykøbing Falster finder sted d. 30. september fra kl. 16.00-20.00
Kulturnatten i Nykøbing Falster finder sted d. 30. september fra kl. 16.00-20.00

Årets Kulturnat falder tæt på efterårsjævndøgn, hvor dag og nat er næsten lige lange. Vi tænder lys i mørket og inviterer til kulturfest for både små og store, når kulturaktører fra Guldborgsund og inviterede kunstnere viser noget af alt det, kulturscenen har at byde på.

Samtidig med Vores Nykøbings Late Night sætter vi gang i byen med koncerter, dans, teater, workshops, udstillinger, sang, oplæsning, gadeakrobatik, quizzer og ukendte historier, der vil få dig til at grine, gyse, drømme, nynne, undres og glædes.

I år rækker vi blandt andet ud til det unge publikum mellem 15-25 år. Graffitikunstner Victor Roer inviterer til graffitiworkshop på Torvet, Teatret Maskens Ungedramaturgiat har planlagt en hel aften for deres jævnaldrende med teater og musik, unge fra Jules – Dedicated to Dance viser showdance og Kulturnatten slutter af med koncert med Aksglæde, hvorefter Silent Discos to live DJs spiller op til dans.

Formand for Guldborgsund Kommunes Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalg, Ole K. Larsen siger: ”Det er et utrolig flot Kulturnatprogram, der præsenteres i år. Der er ikke bare mulighed for at komme rundt i hele Nykøbings midtby og få et indtryk af de aktiviteter, som vores mange dygtige kulturaktører tilbyder Guldborgsunds borgere, men der er også plads til at gå på opdagelse i Kulturnattens tema, og de mange lag, det rummer. Mellem lys og mørke er en overskrift, der gør det muligt at sætte fokus på klimamål og grøn omstilling, uddannelse, livskampe, hemmelige fortællinger og mysterier, men også et tema, der giver rum til sjove, smukke og sanselige oplevelser som lysinstallationer, ildshows, ugle-klapning, maskedekoration, fantasyspil eller smagen af mad fra den mørke middelalder. Jeg glæder mig personligt meget til at blive overrasket, oplyst og underholdt på min vej gennem vores rige kulturliv.”

Tag din kæreste, dit barn, din far eller din bedste veninde i hånden og kom til et brag af en Kulturnat, der folder sig ud mellem lys og mørke.

Se hele programmet på www.guldborgsund.dk/kulturnatten

Kulturnatten er blevet til i et samarbejde mellem Guldborgsunds kulturaktører, Vores Nykøbing og Guldborgsund Kommune. Aktiviteter under Kulturnatten er desuden støttet af Kulturregion Storstrøm, Guldborgsund Ungeråd, Statens Kunstfond og EU-projektet Kreativ Lab - Digital Soundscapes under Interreg DE-DK .

Kontakter

Fritidskonsulent Søren Hyllegaard
Tlf: 25180306

Kulturkonsulent Julie Damgaard
Tlf: 25181899

Billeder

Kulturnatten i Nykøbing Falster finder sted d. 30. september fra kl. 16.00-20.00
Kulturnatten i Nykøbing Falster finder sted d. 30. september fra kl. 16.00-20.00
Download
Oplev blandt andet den store klode fremstillet af genbrugsplast. Foto: A. Sandborg
Oplev blandt andet den store klode fremstillet af genbrugsplast. Foto: A. Sandborg
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum