Lolland Kommune

Kulturkonference sætter fokus på ny kultur- og fritidspolitik

Del

Som noget helt nyt er det borgerne selv, der i samarbejde har skrevet Lolland Kommunes kultur- og fritidspolitik for 2015-2025. Det er også dem, der får en central rolle, når visionerne og den tilknyttede handlingsplan nu skal omsættes til virkelighed. Startskuddet til det bliver Kulturkonferencen 7. november 2015, hvor kultur- og fritidsaktører fra hele kommunen mødes for at gennemgå politikken. Konferencen byder desuden på direktør for Lokale- og Anlægsfonden Esben Danielsen, som holder oplæg om frivillighed, og uddelingen af Lolland Kommunes årlige Kulturpris.

Et af de fem indsatsområder i den nye kultur- og fritidspolitik er ”Aktiv deltagelse og inddragelse”, og netop dét har været omdrejningspunktet i udformningen af politikken. Omkring 200 borgere inden for kultur- og fritidsområdet deltog i hele processen fra de første idéer tilbage i september 2014 til det sidste punktum året efter. Den særlige tilgang med temagrupper, workshops på tværs af områder og en skrivegruppe gav god dynamik, en bedre viden og forståelse blandt deltagerne for hinandens områder og i sidste ende en kultur- og fritidspolitik med et fælles sprog og bredt ejerskab.

”Jeg er stolt af, at vi i Lolland Kommune har så mange engagerede borgere og kulturaktører med overskud og energi til bogstaveligt talt at skrive kultur- og fritidspolitikken for fremtiden. Det er ganske enkelt imponerende. De fortjener alle en stor tak for, at vi i dag står med en fælles politik, der både er visionær i et 10-årigt perspektiv og handlingsorienteret i form af en lang række konkrete indsatser, som vi kan måle på, om er gennemført eller forsøgt gennemført,” siger formand for Fritids- og Kulturudvalget Heino Knudsen og tilføjer:

”Kulturkonferencen giver mulighed for, at vi sammen kan markere afslutningen på processen frem til nu og ikke mindst få en fælles start på arbejdet med at realisere politikkens målsætninger.”

Indholdet i Kultur- og Fritidspolitikken forpligter både politikere og kulturaktører til at arbejde aktivt med politikken og bruge den som et målrettet værktøj. Det bliver en af hovedpointerne på konferencen, hvor deltagerne skal drøfte visioner, målsætninger og handlinger inden for politikkens fem indsatsområder: ’Aktiv deltagelse og inddragelse’, ’Formidling af kulturhistorien og stedbundne potentialer’, ’Frivillighed som motor for kultur- og fritidslivet’, ’Tidssvarende og relevante kultur- og fritidsfaciliteter’ og ’Samarbejder over kommunegrænsen’. Specielt temaet om frivillighed får særlig opmærksomhed ved arrangementet, hvor direktør for Lokale- og Anlægsfonden og tidligere udviklingschef for Roskilde Festival Esben Danielsen kommer og fortæller om, hvad der skal til for at lede frivillige og motivere til frivillighed.

Som afslutning på dagen bliver Lolland Kommunes årlige Kulturpris uddelt til en forening, klub eller person, der ved sit virke går foran og viser vilje som arrangør af en eller flere kulturelle aktiviteter.

Program:
Kl. 09.30-10.00: Ankomst og morgenkaffe.
Kl. 10.00-10.15: Velkomst og introduktion til dagen v. Heino Knudsen, formand for Fritids- og Kulturudvalget.
Kl. 10.15-11.00: Kultur- og Fritidspolitikken – indsats 1-2-3.
Kl. 11.15-12.00: Kultur- og Fritidspolitikken – indsats 4-5.
Kl. 12.00-12.30: Oplæg om frivillige v. direktør i Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen
Kl. 13.30-13.45: Uddeling af Lolland Kommunes Kulturpris 2015.
Kl. 13.45 – 14.00: Opsamling på dagen.

Tid og sted
Lørdag 7. november 2015 kl. 09.30 – 14.00, Ravnsborghallens nye kulturlokaler, Pederstrupvej 30, 4930 Horslunde. Pressen er velkommen. Øvrige deltagere har fået tilsendt en særlig invitation.

Nøgleord

Kontakter

Heino KnudsenFormand for Fritids- og Kulturudvalget

51 14 54 96

Vedhæftede filer

Links

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Hvem fortjener Arkitekturpris 2018?19.6.2018 06:05pressemeddelelse

For tredje gang uddeler Lolland Kommune i år priser til bygninger med særlige arkitektoniske kvaliteter og i år også til haveanlæg og grønne fællesområder. Har du et forslag til en vinder, skal du indsende det senest 19. august 2018. Det kan både være din egen ejendom, naboens eller en helt tredje. Priserne uddeles i slutningen af oktober, og vinderne får en gavecheck på 3000 kr. og en ”æresplade” til ophængning på byggeriet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum