Ishøj Kommune

Kulturium fejrer demokratiet og indbyder alle Ishøjs borgere til at deltage

Del

Tirsdag den 26. oktober afholdes Danmarks Største Vælgermøde, hvor biblioteker landet over faciliterer debatter op til kommunalvalget den 16. november. Kulturium Bibliotek er også med og indbyder alle borgere til en festlig aften i demokratiets tegn

Kulturium Bibliotek er med, når biblioteker landet over indbyder til vælgermøde den 26. oktober. Det bliver et arrangement med festlige forfriskninger, en mulighed for at møde de opstillede kandidater i Ishøj Kommune samt vigtig debat under kyndig ledelse af Lea Gry Von Cotta-Schønberg, der til daglig er direktør i Fødevarebanken.

Kulturium Musikteater lægger lokaler og rød løber til, og alle Ishøjs borgere opfordres til at deltage i arrangementet. Aftenen vil bestå af to runder paneldebatter med fokus på blandt andet medborgerskab og bæredygtighed, og alle opstillede partier og løsgængere vil naturligvis få mulighed for at deltage.

Bibliotekerne er demokratiets vogtere

At bibliotekerne deltager i et landsdækkende initiativ med demokratiet i fokus er helt oplagt, mener biblioteksfaglig leder på Kulturium Bibliotek, Heidi Knudsen Rostholm:

"Når biblioteker over hele landet på samme tid afholder vælgermøde, lever de op til det formål, de har som vogtere og formidlere af demokrati, oplysning og at give lige mulighed for borgerne for at tage del i samfundet.

Med bibliotekernes fælles vælgermøde sættes også fokus på nogle emner, som ikke altid får den største opmærksomhed i kommunale valgkampe; såsom kultur, medborgerskab og bæredygtighed. Med vælgermødet håber jeg, at både kandidater og tilhørere får mulighed for at blive klogere sammen til det bedste for alle Ishøj Kommunes borgere."

En del af ”Demokratiet kalder”

Ideen og opfordringen til at afholde Danmarks Største Vælgermøde kommer fra Danmarks Biblioteksforening. Initiativet er en del af Danmarks Biblioteksuge, der i uge 43 sætter fokus på demokratiet op til kommunalvalget under overskriften ”Demokratiet kalder”.

Vælgermødet er sammen med Børnevalget 2021 en af de helt centrale aktiviteter, der samler biblioteker på tværs af landet i ét fælles initiativ. Derudover vil der lokalt rundt omkring på landets biblioteker blive sat fokus på demokrati i form af udstillinger, aktiviteter og online formidling.  

Praktisk

Danmarks Største Vælgermøde arrangeres af Kulturium Bibliotek og afholdes i Kulturium Musikteater, Ishøj Østergade 28, 2635 Ishøj. Det er den 26. oktober.  Fra kl. 19 byder Kulturium på en forfriskning, loungemusik og mulighed for at besøge stande med politisk valgmateriale eller at deltage i en konkurrence knyttet til bibliotekets arbejde med FN’s Verdensmål. Debatten starter kl. 19.30.

Arrangementet er gratis og uden forudgående tilmelding. 

Kontakter

Julie Lystbæk-Hansen, litteraturformidler, Kulturium Bibliotek: jully@ishoj.dk

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum