Ishøj Kommune

Kulturium Bibliotek får certifikat i verdensmål

Del
Kulturium Bibliotek har de seneste år arbejdet strategisk med FN’s verdensmål for at tage ansvar for og tydeliggøre bibliotekets rolle i den bæredygtige omstilling. Nu er biblioteket blevet verdensmålscertificeret som del af indsatsen.

Gå-grupper i naturen, workshops med genbrugsmaterialer, bålcirkler om bæredygtighed, fokus på genanvendelse og det bæredygtige arbejdsliv.

Dette er nogle af de nyere tiltag, der spirer frem på biblioteket. De danske folkebiblioteker er vigtige lokale kulturcentre og mødesteder, og derfor har de et godt afsæt for at kunne hjælpe borgere og lokalsamfund med at forstå og komme i gang med den bæredygtige omstilling, som for alvor er kommet på dagsordenen.

Kulturium Bibliotek har fulgt et certificeringsprogram og lavet en verdensmålsplan for de næste tre år.

D. 25. januar blev det fejret ved en reception på biblioteket, hvor formand for Kultur- og fritidsudvalget og viceborgmester Pia Skourup overrakte biblioteksleder Heidi Rostholm Knudsen certifikatet, der naturligvis var lavet af genbrugsmaterialer.

I sin tale til medarbejdere og samarbejdspartnere, talte Pia Skourup blandt andet om vigtigheden i, at vi arbejder sammen på kryds og tværs af institutioner for en mere bæredygtig fremtid:

”Vi har alle sammen brug for hinanden, uanset hvem vi er og hvad vi arbejder med. Jeg ser frem til det samarbejde og initiativer, der skyder op, når vi taler verdensmål, til gavn for hele Ishøj”.

I Uge 17 står Kulturium Bibliotek i spidsen for en festuge for verdensmålene, hvor hele Ishøj er inviteret til at være med.

Det er Danmarks Biblioteksforening, netværket DB2030 og bæredygtighedsorganisationen Chora 2030, der står bag udviklingen af certificeringsprogrammet, som skal være en fælles ramme for bibliotekernes verdensmålsarbejde. Programmet tager udgangspunkt i bibliotekets traditionelle opgave med at give adgang til viden, men har særligt fokus på at inddrage borgere og lokalsamfund, så biblioteket kan fungere som fødselshjælper for nye idéer og aktiviteter. Samtidig skal biblioteket også selv være med til at vise vejen og arbejde for at gøre biblioteket mere bæredygtigt.

Faktaboks:

Om certificeringsprogrammet

Programmet er udviklet af Danmarks Biblioteksforening og Chora 2030 i samarbejde med 20 pilotbiblioteker. Udviklingsprojektet er støttet af Tryg Fonden.

Første skridt i certificeringsprocessen er at involvere medarbejderne i at komme med forslag til bibliotekets arbejde med verdensmål og bæredygtighed. Derefter skal der udarbejdes en 3-årig handleplan for arbejdet, og når biblioteket så er kommet godt i gang med at sætte tiltag og aktiviteter i værk både i forhold til borgere og biblioteket selv, kan det få en certificering. Certificeringen er en anerkendelse af, at biblioteket har taget verdensmålene til sig på alle niveauer. Samtidig er programmet en hjælp til bibliotekerne til at skabe struktur i arbejdet og udvikle bibliotekets nye rolle som et mødested for borgere, der i fællesskab ønsker at bidrage til en bedre verden.

Certificeringsprogrammet varetages af Chora 2030, og alle interesserede biblioteker har mulighed for at deltage. Læs mere og se eksempler på bibliotekernes tiltag her: https://db2030.dk/certificering/

Kontakter

Heidi Rostholm Knudsen, biblioteksfaglig leder i Kulturium Bibliotek: hekro@ishoj.dk, 3047 3869
Kristine Fjord Tolborg, direktør, Chora 2030: kristine@chora2030.dk, 3011 4703

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum