Egedal Kommune

Kulturhus skal være et trygt sted for alle

Del

Egedal Kommune vil nu sikre at Stenløse Kulturhus er for alle og utryghedsskabende adfærd skal stoppes. Egedals Borgmester Karsten Søndergaard har holdt møde med politidirektør ved Nordsjællands Politi, Jens-Christian Bülow om, hvordan brugen af kulturhuset normaliseres.

Nej tak til joint-skodder i indgangspartiet og utryghedsskabende adfærd efter lukketid. Nej tak til unge, der sover i børnebogsafdelingen og skræmmer små og store lånere. Men ja tak til alle jer, der vil bruge Stenløse Kulturhus til det, der er formålet: Et sted hvor alle, ung som gammel, kan mødes og hvor alle kan føle sig velkomne.

- Det skaber utryghed, når nogle unge mennesker bruger kulturhuset på en uhensigtsmæssig måde. Kulturhuset er hverken en sovesal eller et hænge-ud-sted, hvor man ryger og drikker. Det er klart at alle, også unge, er meget velkomne til at benytte sig af de offentlig tilgængelige steder, vi har i kommunen. Men det skal gerne være så alle borgere føler sig trygge og velkomne, siger borgmester Karsten Søndergaard.

Borgmesteren har nu haft møde med politidirektøren for Nordsjællands Politi, der har forsikret borgmesteren om at borgerne i Egedal trygt kan henvende sig til politiet, hvis de oplever upassende adfærd. Udvidet vagtordning, ungecafe, smartere låse og en mindre tolerance overfor utryghedsskabende adfærd, skal også være med til at gøre Stenløs Kulturhus til et trygt sted for alle.

- Vi vil meget hellere have de unge der har den adfærd med i nogle fede aktiviteter. Derfor har vi sat flere ressourcer af til at SSP og Ung Egedal kan besøge kulturhuset oftere om aftnerne og i weekenderne. Samtidig åbner vi op for en unge cafe i kælderen under Kulturhuset så de unge har et alternativ til at hænge ud på gangene, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur og Erhvervsudvalget, hvor Kulturhuset hører under.

Tryghed skaber vi sammen
Stenløse Kulturhus har også måtte bruge ressourcer til at udvide vagtrunderne og lave et nyt låsesystem. Men overvågning og låse gør det ikke alene.

- Det er for hårdt for vores medarbejdere der har deres daglige gang i Kulturhuset at skulle håndtere de her unge mennesker. Det er ikke for eksempelvis bibliotekarernes job at passe unge der ikke går i skole. Og for borgerne er det også ubehageligt og vanskeligt at håndtere. Så nu opfordrer vi til at man ringer efter politiet, hvis man støder ind i problemer, siger Charlotte Haagendrup.

Fakta om Stenløse Kulturhus:
Stenløse Kulturhus er et brugerstyret kulturhus. Her kan alle være med og man kan arrangere en koncert, starte en dansegruppe eller mødes med andre omkring en fælles interesse. I Kulturhuset vil man arbejde på at få de unge, der lige nu misbruger stedet til at bruge det i stedet.

For yderligere information kontakt Egedal Kommunes pressetelefon på: 72 59 62 03

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum