Egedal Kommune

Kulturformand: Sæt turbo på udvikling af idrætsfaciliteterne

Del

I Danmarks Idrætsforbunds nye undersøgelse af idrætsforeningernes rammevilkår får Egedal kommune en lidet flatterende plads som nummer 92. Derfor vil formanden for kommunens Kultur- og Erhvervsudvalg nu styrke dialogen med foreningerne og sætte fart på udvikling af idrætsfaciliteter.

- Jeg er super-ærgerlig over den placering. Vores idrætsfaciliteter trænger til et løft som undersøgelsen siger. Det kunne jeg ikke være mere enig i. Derfor har vi også i denne byrådsperiode investeret i ny idrætshal, renovering af atletikbane og meget mere, og vi har sammen med foreningslivet lavet en plan for de kommende års udvikling af faciliteterne i hele kommunen. Vi er slet ikke i mål med det. Det er et langt sejt træk, som også kommer til at kræve hårdt arbejde og politiske prioriteringer i den kommende byrådsperiode.

- Jeg har noteret mig, at borgmesteren har foreslået, at vi nedsætter et idrætsråd efter valget. Det vil jeg godt have lov at vende i Kultur- og Erhvervsudvalget før jeg udtaler mig om. Vi har haft gode erfaringer med det nye Folkeoplysningsudvalg i denne periode, og vi skal være sikre på, at vores dialog med foreningerne hænger godt sammen, inden vi introducerer et nyt organ. Jeg vil derfor tage emnet op på vores næste udvalgsmøde her i november. Men der er ingen tvivl om, at resultatet af DIF’s undersøgelse peger på, at dialogen med foreningerne skal styrkes, og det vil jeg gerne stille mig i spidsen for.

Medlemmerne er tilfredse

DIF målingen viser også, at Egedals foreninger klarer sig godt, når det gælder foreningerne egen vurdering af trivsel og antal medlemmer. Her er foreningerne nr. 22 på vurdering af deres trivsel og nr. 33 målt på andelen der er medlemmer af en idrætsforening. Det glæder udvalgsformanden.

- Jeg kan af undersøgelsen se, at vores foreninger i Egedal trives og vi har ligeledes en god andel af borgere der er medlemmer af en idrætsforening. Det er rigtig positivt. Politisk skal vi sikre, at der gode rammevilkår for en forsat trivsel og udvikling i foreningslivet, hvor Folkeoplysningspolitikken og Udviklingsplanen for faciliteterne sætter en klar retning. Og nu skal der mere handling og turbo på udvikling af faciliteter og aktiviteter. Det signal er modtaget.

Kontakter

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum