Turbine Forlaget A/S

Kulturfænomenet og kunstarten flamenco får endelig sin egen bog

Del

Guitaristen Jens Viggo Fjord har arbejdet professionelt sammen med spanske og nordiske flamencokunstnere i mere end 30 år. Og han har studeret flamencologi på universitetet i Sevilla. Nu er han aktuel med bogen: ”Flamenco – dans, musik og passion.”

Bogens forside
Bogens forside

Flamenco har siden 1800-tallet været en central del af den spanske kultur, og nu er den passionerede musik og dans også ved at vinde de danske hjerter. Mange af flamencoens topnavne har gennem årene gæstet Danmark og skabt grobund for en skandinavisk flamenco og for oprettelsen af flamencoforeninger og danseskoler, som fyldes af håbefulde dansere, der vil lære den temperamentsfulde og lidenskabelige dans. Og på musikskolerne kæmper guitarister med at få fingrene til at spille musikken, der både lokker og afviser med sine skarpe akkorder og virtuose tonerækker.

I ”Flamenco – dans, musik og passion” fortæller Jens Viggo Fjord historien bag kulturfænomenet. Helt fra begyndelsen i 1800-tallet til nutiden. Flamencoens særlige musik og rytmer forklares i detaljen, og det store persongalleri af dansere, sangere og guitarister sættes ind i en overskuelig sammenhæng. Det hele er krydret med citater, anekdoter og forfatterens egne oplevelser fra flamencoens komplekse og farverige verden. Jens Viggo Fjord deler ud af sine anbefalinger og tips til, hvordan man selv kan bevæge sig længere ind i flamencoens kultur gennem musik, litteratur og film, og hvilke klubber og spillesteder, der kan byde på ægte flamencooplevelser.

Fakta om bogen:

Titel: Flamenco – dans, musik og passion
Forfatter: Jens Viggo Fjord
Redaktør: journalist og forfatter Jørgen Laurvig
ISBN: 9788740658637 // 396 sider // Vejl. pris 299,95 kr.

Udkommer d. 28. november 2019

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum