Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kulturborgmester: Muligheden for at bygge og renovere idrætsanlæg er længe ventet

Del

København halter efter landets øvrige kommuner, når det gælder idrætsfaciliteter pr. indbygger. Derfor har regeringens udspil, der skal give mulighed for at bygge og renovere flere idrætsanlæg i byen, været længe ventet. Det mener kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å).

Regeringens udspil, der bl.a. skal give Københavns og Frederiksberg Kommune mulighed for at investere en milliard kroner til renovering og byggeri af nye idrætsanlæg frem til 2030, falder på et tørt sted. For København skal ikke alene følge befolkningsvæksten i byen, men også mindske gabet til landets øvrige kommuner mest muligt. Det mener Franciska Rosenkilde (Å), kultur- og fritidsborgmester i København.

”Det er ikke nogen nyhed, at København halter langt efter landets øvrige kommuner, når det gælder idrætsanlæg. Derfor er regeringens udspil også et godt initiativ, der giver os mulighed for at gennemføre flere af de beslutninger om opførelse og renovering af idrætsanlæg, vi har truffet i kommunen, men ikke kunne realisere pga. et stramt anlægsloft. Det er godt nyt for københavnerne,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Ifølge kultur- og fritidsborgmesteren er det positivt, at regeringen anerkender Københavns særlige problem på idrætsområdet. Forude ligger derfor et arbejde med at afklare, hvordan pengene skal findes og bruges bedst muligt:

”I København tager vi imod enhver håndsrækning, der kan afhjælpe udfordringen med stigende befolkningsvækst og manglende idrætsfaciliteter. Med udspillet står vi nu foran et vigtigt politisk arbejde, hvor vi skal prioritere fordelingen af pengene, så københavnere i alle aldre kan have et aktivt fritidsliv og være en del af de sunde fællesskaber. Derfor er det vigtigt for mig, at vi både kigger på fodboldbaner og svømmehaller såvel som skateparker og dansehaller,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Franciska Rosenkilde har bedt Kultur- og Fritidsforvaltningen om at sætte punktet på dagsordenen ved det kommende møde i Kultur- og Fritidsudvalget, med henblik på politiske drøftelser om det videre forløb.

Fakta:

  • I Københavns Kommune er der 5.146 indbyggere pr. fodboldbane. Landsgennemsnittet er 1.272.
  • I Københavns Kommune er der 30.387 indbyggere pr. svømmeanlæg. Landsgennemsnittet er 15.013.
  • I Københavns Kommune er der 12.762 indbyggere pr. idrætshal. Landsgennemsnittet er 3.497.

Kontakter

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær, 24 87 91 88

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum