Aalborg Kongres & Kultur Center

Kulturaktører tænder Lys i Mørket i stor Aalborgpark

Del

Aalborgs smukke folkepark, Kildeparken, bliver rammen om en helt unik oplevelse i december med lyssætning af træer, parksøen, alléer og bygninger. ”Lys i Mørket” er skabt i et samarbejde mellem Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center. Aktørerne ser årets opsætning som startskuddet til en årlig december lysfestival i Aalborg.

Mørketiden i december oplyses nu i Kildeparken i Aalborg
Mørketiden i december oplyses nu i Kildeparken i Aalborg

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               PRESSEMEDDELELSE
Torsdag den 26. november 2020

 

Aalborg Karneval og AKKC
tænder lys i mørket i stor Aalborgpark

Aalborg Karneval og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) har igen forenet kræfterne for at give Aalborgs og Nordjyllands borgere en tidlig julegave i form af smukke lysopsætninger i Kildeparken. Samarbejdet hedder ”Lys i Mørket” og aktørerne ser årets opsætning som startskuddet til en årlig december lysfestival i Aalborg.

Dagene bliver mørkere og mørkere, og 2020 har også i overført betydning været et mørkt år for kultur- og oplevelsesbranchen. Både foreningen Aalborg Karneval og AKKC har begge været hårdt ramt af Corona-krisen og måtte senest med stor ærgrelse aflyse det seneste samarbejde, Horror Night, hvor ca. 2000 gæster havde købt billet til et nyt spøgelseshus i det store kulturhus. 

-        Hele AKKC havde glædet sig til at se huset folde sig ud i det nye samarbejde med Aalborg Karneval til Horror Night. Men ak og ve! Igen var Coronaen den skjulte modarrangør! Derfor var vi heller ikke et sekund i tvivl, da de kreative hjerner fra Aalborg Karneval kom med forslaget om Lys i Mørket. Genialt i en mørketid, og sammen har vi på rekordtid skabt en ny Aalborg-begivenhed, siger en lysende glad AKKC-direktør, Nicolaj Holm.

Årets aflysninger hos de to kulturinstitutioner, har ikke taget modet og slet ikke sat det kreative samarbejde i stå. Med dette fælles projekt håber parterne, at de kan skabe lidt lys og glæde i en mørk tid.

-        Vi kunne ikke gå ud af 2020 uden at sætte vores præg på et rigtig svært år og give byens borgere en smuk oplevelse. Vi har alle et ansvar for at hjælpe hinanden igennem en svær tid og “Lys i Mørket” blev ret bogstavelig talt Aalborg Karnevals bidrag, fortæller Sjaja Haddadi, sekretariatsleder hos Aalborg Karneval.

Aalborg Karneval og AKKC har ved hjælp af sponsorer og ved egen drift sat farvet lys i træerne og ved søen i Kildeparken samt på bygningerne. Lyset er tændt hele december, så der er god mulighed for at gå en morgen- eller aftentur i Kildeparken og nyde det smukke lys.

-        Projektet var oplagt, da det er det mest corona-venlige vi kunne finde på samtidigt med, at vi altid har drømt om at lave noget smukt med lys i Kildeparken, som er vores andet hjem. Dette bliver startskuddet til en årlig lysfestival i december, som vi håber hele byen lege med på, opfordrer en juleglad Sjaja Haddadi.

Udover Lys i Mørket, kan man også hele december fornøje sig med julemusik, nu hvor De Syngende Træer for 60 træers vedkommende er omdannet til syngende juletræer. Ligesom Aalborg Kommunes Park & Natur forvaltning hver søndag i advent ved skumringstid tænder 300-400 levende lys i området omkring De Syngende (Jule) Træer.

Nøgleord

Kontakter

Sekretariatsleder
Sjaja Haddadi
parade@aalborgkarneval.dk
+ 45 25323954

Billeder

Mørketiden i december oplyses nu i Kildeparken i Aalborg
Mørketiden i december oplyses nu i Kildeparken i Aalborg
Download
Download
De Syngende Træer er i december De Syngende (Jule) Træer med illuminering på adventssøndage
De Syngende Træer er i december De Syngende (Jule) Træer med illuminering på adventssøndage
Download

Links

Information om Aalborg Kongres & Kultur Center

Aalborg Kongres & Kultur Center
Aalborg Kongres & Kultur Center
Europa Plads 4
9000 Aalborg

+45 99 35 55 55http://www.akkc.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Kongres & Kultur Center

Nordjysk erhvervsleder og Løvens Hule-investor modtager Forårsprisen 20205.3.2020 13:41:00 CETPressemeddelelse

På baggrund af sin store betydning for dansk iværksætteri har den 43-årige erhvervsleder Jacob Risgaard fra Frederikshavn, hvis egen succesfulde virksomhed Coolshop holder til i Nørresundby, i den grad bidraget til at fremme kendskabet til Nordjylland. Derfor kan Jacob Risgaard nu se frem til at modtage Forårsprisen 2020, som uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse fredag 27. marts.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum