Billund Kommune

Kultur- og fritidslivet i Billund Kommune får støtte for halvanden million kroner

Del

Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune rækker hånden ud til kultur- og fritidslivet, som er blevet ramt af konsekvenserne af COVID-19. Området kan se frem til støtte på halvanden million kroner, og de hjælpende tiltag er blevet til på baggrund af forslag fra foreningerne selv.

Otte konkrete initiativer til samlet set halvanden million kroner.

Det har Unge- og Kulturudvalget i Billund Kommune besluttet at støtte det lokale kultur- og fritidsliv med, efter at området i 2020 og 2021 er blevet ramt af nedlukningerne oven på COVID-19-pandemien.

Initiativerne skal hjælpe foreningslivet godt på vej her og nu samt styrke kultur- og fritidslivet på den lange bane. Derfor har udvalget haft særlig fokus på tiltag, som kan hjælpe medlemstilgangen i foreningerne.

”Foreningsverden spiller en vigtig rolle i vores samfund. De tilbyder fællesskaber, understøtter sundheden og bidrager med liv i lokalområder. Derfor har vi en opgave i at sikre gode vilkår. Det ansvar har vi taget ved at igangsætte de konkrete tiltag, der gerne skulle have en effekt her og nu samt over tid,” udtaler formand for Unge- og Kulturudvalget Stephanie Storbank (V).

De otte initiativer

Arbejdet med at støtte det lokale kultur- og fritidsliv blev sat i gang i november sidste år. Siden har Billund Kommune været i dialog med foreninger, netværk for hal- og centerledere samt Kultur- og Fritidsrådet om, hvilke tiltag de kunne se som understøttende for foreningslivet.

Forslagene er blevet omsat til otte konkrete initiativer fordelt på fire overordnede ind-satser med en samlet økonomi på 1,57 millioner kroner:

 • Lokaletilskud:
  100 procent lokaletilskud fra 17. december 2020, hvor den anden COVID-19-nedlukning trådte i kraft, til den 30. juni 2021.

 • Medlemsfremmende tiltag:
  Fælles kampagne.
  Foreningsdag.
  Forhøjelse af puljen til sommerferieaktiviteter.
  Forhøjelse af puljen til strategisk udvikling og samarbejder.

 • Udvikling og frivillighed:
  Forhøjelse af uddannelsespuljen.

 • Afbødning:
  Ekstraordinært aktivitetstilskud vedr. 2020.
  Coronapulje for særligt udfordrede i kultur- og fritidslivet grundet COVID-19.

Det skal være nemt for foreninger

Et bærende princip for hjælpen bliver, at det skal være nemt. Det skal være nemt for foreningerne at gennemskue de nye tiltag, og det skal være nemt at ansøge.

”Foreningerne er presset på ressourcer - ikke kun de økonomiske, men også i forhold til frivillige kræfter. Derfor er flere af indsatserne baseret på automatiserede udbetalinger eller puljer, som foreningerne i forvejen har kendskab til. Det gør det nemt for foreningerne, og det giver samtidig en mulighed for at sætte ekstra spot på noget bestående,” siger områdechef for Kultur og Fritid Rasmus Kaufmann.

Man kan læse mere om de forskellige indsatser og tiltag på: billund.dk/hjaelpepakker-kulturogfritid

Fakta: Medlemsnedgang i lokale foreninger

Medlemsnedgangen er et af de steder, hvor konsekvenserne for foreningslivet i Billund Kommune har været tydeligst. Således har de folkeoplysende foreninger indmeldt en nedgang på 1283 medlemmer blandt børn og unge under 25 år fra 2019 til 2020.

Kontakter

Kontakter ved yderligere spørgsmål:

Områdechef for Kultur og Fritid Rasmus Kaufmann: raka@billund.dk / 79 72 76 01

Udvalgsformand for Unge- og Kulturudvalget Stephanie Storbank: sst@billund.dk / 25 53 13 88

Information om Billund Kommune

Billund Kommune
Billund Kommune
Jorden Rundt 1
7200 Grindsted

79 72 72 00https://billund.dk/

Børnenes Hovedstad, en del af Trekantområdet, en af Danmarks bedste erhvervskommuner.

Følg pressemeddelelser fra Billund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Billund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum