Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og fritidsborgmester glæder sig: Endelig genåbner indendørsidrætten

Del

I morgen genåbner alle indendørs idrætsgrene for børn og unge under 18 år. Afgørende for trivslen og sundheden, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Fra i morgen kan børn og unge under 18 år igen samles i klubber, foreninger og andre organiserede fællesskaber for at dyrke samtlige indendørs idrætsgrene i København. Det bliver muligt at samles op til 25 personer. Og børnene og de unge kan dyrke deres idrætsgrene uden brug af coronapas.

”Det er både positivt og vigtigt, at byens børn og unge igen kan samles i gode fællesskaber, få set deres klubkammerater og rørt sig. Det har været en på alle måder lang vinter, så der er et enormt behov for bevægelse og socialt samvær,” siger Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Også borgere over 70 år vil fra onsdag den 21. april igen kunne dyrke indendørs idræt i organiseret regi. For denne gruppe er der krav om coronapas, og de må forsamles 10 personer. Desuden kan det øvrige foreningsliv, musik- og kulturskoler samt andre kunstskoler genåbne for aktiviteter for børn og unge under 18 år indenfor med forsamlingsloft på 25 personer. Genåbningen gælder dog ikke for sangaktiviteter.

Endelig er der også godt nyt for dem, der selv arrangerer udendørs aktiviteter. Fra den 21. april må 50 personer mødes, når det udendørs forsamlingsforbud bliver sat op fra 10 til 50 personer.

Københavns Kommune overholder de til enhver tid gældende retningslinjer i forbindelse med covid-19. Det er foreningernes ansvar at sørge for, at retningslinjer og krav om blandt coronapas overholdes.

Desuden opfordrer kommunen besøgende og brugere til at holde sig orienteret om reglerne om mundbind, coronapas mv.

Fakta om genåbningen

  • Fra onsdag den 21. april 2021 må alle indendørs idrætsgrene i organiseret regi genåbne for børn og unge under 18 år. Man må mødes op til 25 mennesker.
  • Desuden åbner alle indendørs idrætsgrene i organiseret regi for personer over 70 år. Her vil der være krav om coronapas.

Kontakter

Spørgsmål kan rettes til:

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde via pressechef Julie Stemann Monberg, tlf.: 24 98 22 60

Information om Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

+45 33 66 33 66https://www.kk.dk/kff

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum