Vækstfonden

KUBO får millioninvestering til international udrulning

Del

Fynske KUBO udvikler læringsrobotter og har nu fået en investering på 6,6 mio. kr. fra Vækstfonden, KMD og virksomhedens bestyrelsesformand. Kapitalen skal bruges til at styrke organisationen og rulle robotterne ud internationalt.

KUBO har stor succes med sine læringsrobotter, som sætter børn i børnehave og grundskole i stand til at lære at programmere og løse udfordringer, som hidtil har været forbeholdt elever på større klassetrin. Med den nye kapitaltilførsel på 6,6 mio. kr. skal robotterne bl.a. ud på det internationale marked.

”KUBO kan udløse et meget stort læringspotentiale, hvis underviserne lærer at bruge robotterne rigtigt og bliver trygge ved teknologien. Det arbejder vi aktuelt på. Og så vil vi gerne ud på det internationale marked, bl.a. USA, og det kræver den rette salgsorganisation. Det er to vigtige områder, som vi vil styrke med den nye investering,” siger adm. direktør Tommy Otzen, som stiftede KUBO sammen med Daniel Friis Lindegaard i 2014.

Læringsrobotten KUBO hjælper børn i alderen 5-11 med at lære at programmere. Ved hjælp af puslespilsbrikker sammensætter barnet en sekvens, som robotten så kører efter. Robottens hoved kan udskiftes, så den kan bruges til forskellige aktiviteter, fx til træning af stavefærdigheder, hvor robotten kører af sted over brikkerne, men stopper og lyser rødt, hvis den møder et forkert bogstav.

Ifølge nyudnævnt bestyrelsesformand, Robbert Stecher, som sammen med Vækstfonden og KMD er med i den nye investeringsrunde, imødegår KUBO et globalt behov.

”Stifterne i KUBO har udviklet et stærkt koncept, der er både simpelt og let at gå til. Robotten er universel og intuitiv, ligesom det gør sig gældende for legoklodsen, og KUBO bidrager med noget, der er brug for i verden: nemlig teknologi til at stimulere den kognitive læring. KUBO er nået utrolig langt på kort tid, og jeg glæder mig til at bidrage på rejsen i en virksomhed, der har et klart globalt potentiale,” siger Robbert Stecher, som selv har en 15 år lang karriere i LEGO bag sig, senest som Senior Vice President, Corporate Management.

Også Vækstfonden og KMD ser frem til at bidrage til virksomhedens udvikling.

”KUBO flytter grænserne for læring, så børn allerede fra børnehavealderen får mulighed for at udvikle vigtige kompetencer som problemløsning og abstrakt tænkning gennem programmering. Læring bliver til leg på en inspirerende måde, som jeg er overbevist om vil appellere til rigtig mange skoler. Med afsæt i det stærke fynske robotmiljø har KUBO et stærkt team, som både rummer dyb viden om læring, teknisk indsigt og kommercielle kompetencer. Det mener vi kan blive opskriften på en solid succes også internationalt,” siger Lars Rønn fra Vækstfondens investeringsafdeling, VF Venture.

”For bedre at understøtte helt nye områder af digital innovation udskilte KMD sidste år sin venture-enhed fra moderselskabet, og en af vores første investeringer var KUBO. Det har været en stor succes, og det er en fornøjelse at være med på den fantastiske rejse, som KUBO er på. Vi er utrolig glade for at kunne hilse velkommen til Vækstfonden og Robbert Stecher, og deres engagement i KUBO understreger kun det store potentiale for virksomheden”, siger Niklas Marshall fra KMD Venture.

Læs mere om KUBO på www.kubo-robot.com.

Nøgleord

Kontakter

Tommy Otzen, adm. direktør og medstifter af KUBO, 60 40 81 60, tommy@kubo-robot.com
Robbert Stecher, bestyrelsesformand i KUBO, 20 30 87 33, RS@ni-company.com
Lars Rønn, partner i VF Venture, Vækstfonden, 20 80 05 50, lro@vf.dk
Niklas Marschall, adm. direktør KMD Venture A/S, 28 12 19 58, QNS@kmd.dk

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond. Vi er en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Loven om Vækstfonden siger, at fonden skal fremme vækst og fornyelse i små og mellemstore virksomheder for på den måde at opnå større samfundsøkonomisk afkast. Vi medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. De virksomheder vi har medfinansieret siden 1992 havde i 2017 tilsammen mere end 63.500 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Fordobling af kapital i business angel matching fonden European Angel Fund Denmark (EAF DK): 800 mio. kr. til investering i danske virksomheder3.10.2018 10:37pressemeddelelse

Investor Torben Frigaard Rasmussen har som en af fire engle indgået samarbejdsaftale med business angel matching fonden, som Vækstfonden og Den Europæiske Investeringsfond står bag. Nu fordobler Vækstfonden sit engagement i fonden, og dermed kan danske startup- og vækstvirksomheder se frem til samlet 800 mio. kr. i investeringer via samarbejdet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum