Edition-S

KRYDS ILD - Orkesterværk af Jacob Kirkegaard

Del
Den danske komponist og lydkunstner Jacob Kirkegaard har gjort våben og krig til genstand for sit seneste værk, KRYDS ILD, som bliver uropført af Den Kongelige Livgardes Musikkorps den 2. september.

Jacob Kirkegaards KRYDS ILD er skabt af lydoptagelser af våben og artilleri, som er transskriberet for orkester, og værket imiterer på den måde lyden af en krigssituation. Udover indsamlingen af lyde er værkets narrative forløb baseret på Kirkegaards samtaler med en krigsveteran, som har beskrevet krigens lyd: Den uendelige, ulidelige venten og så den pludselige, øredøvende krydsild. Ud fra disse samtaler har Kirkegaard indkredset en række spørgsmål, som har formet hans værk: Hvordan lyder krigen egentligt? Har den en særlig klang? Et tonesprog?

Kirkegaard har søgt efter svarene på disse spørgsmål gennem et års research og adskillige besøg på det danske militærs skydeterræner såvel som besøg på skydebaner sammen med civile våbenentusiaster. Han har foretaget lydoptagelser med ekstremt følsomme sensorer fastgjort direkte på våben og militære køretøjer, såvel som akustiske målemikrofoner placeret i terrænet. Jacob Kirkegaard har lyttet intensivt til våbnets mekanik, projektilets skæring gennem luften og det dybe ekko efter granatens eksplosion. Ud fra sine lydoptagelser har Jacob Kirkegaard komponeret et værk, som er blevet instrumenteret specifikt til Den Kongelige Livgardes Musikkorps.

KRYDS ILD er bestilt af KLANG Festival, instrumenteret af komponist Connor McLean og udgivet af musikforlaget Edition·S. 

KRYDS ILD uropføres af Den Kongelige Livgardes Musikkorps fredag den 2. september kl. 19.30 i Stærekassen, København.

...........................................................

Jacob Kirkegaard (f. 1975) er en dansk komponist og lydkunstner, der udforsker komplekse, ubemærkede eller utilnærmelige forhold og miljøer i sine værker. Med udgangspunkt i lyd og feltoptagelser har hans værker behandlet temaer som radioaktivitet i Tjernobyl og Fukushima, smeltende is i Arktis, global affaldshåndtering og de processer, der udspiller sig, når et menneske dør.

Hans værker har blandt meget andet været udstillet på MoMA i New York, LOUISIANA og ARoS i Danmark samt Mori Art Museum i Tokyo. I 2022 modtog Jacob Kirkegaard Eckersberg Medaillen fra Det Kongelige Akademi for de Skønne Kunster.

Kontakter

Billeder

Links

Information om Edition-S

Edition-S
Edition-S
Worsaaesvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

33 13 54 45https://edition-s.dk

Edition·S udgiver musik til den klassiske og eksperimenterende musikscene. Vi repræsenterer vores komponister gennem udgivelsen af partiturer og stemmer, elektroniske medier og grafiske formater samt håndtering af rettigheder og promotion. Musikken som udgives af Edition·S bliver opført over hele verden.

Følg pressemeddelelser fra Edition-S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Edition-S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum