Udenrigsministeriet

Kronprinsparret på erhvervsfremstød til Nederlandene den 20.-21. juni 2022

Del

Grøn energi (offshore vind-energi, Power-to-X, fjernvarme og energieffektivitet) og digital sundhed (medicinsk teknologi og internetbaserede løsninger) er i fokus, når Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen sammen med en større dansk erhvervsdelegation den 20.-21. juni 2022 besøger Nederlandene. Som optakt til det kommende fremstød i juni deltog Kronprinsen i november 2020 i det første danske virtuelle fremstød til Nederlandene.

Danmark og Nederlandene har meget tætte relationer og et omfattende samarbejde på en række områder inden for politik, kultur, samhandel og investeringer. Nederlandene er et vigtigt nærmarked for Danmark. De havde i 2020 et BNP på EUR 800 mia. og er Danmarks 7. største eksportmarked. I 2019-2020 steg den danske eksport af varer med 13,3 pct.

Formålet med fremstødet er at understøtte danske virksomheders vækst og position på det nederlandske marked samt at befæste de nære relationer mellem Danmark og Nederlandene.

Kronprinsparret vil under besøget i Nederlandene blandt andet deltage i en erhvervskonference i Haag og i besøg til store nederlandske virksomheder og forskningsinstitutioner i Rotterdam og Leiden. Kronprinsparret vil endvidere deltage i en officiel middag med gæster fra danske og nederlandske virksomheder og organisationer.

Grøn energi
Nederlandene står over for en stor grøn omstilling i energisektoren, som bakkes op af en national klimaaftale. Derudover har det aktuelle behov for at gøre Europa uafhængigt af russisk gas, understreget relevansen af både fjernvarme og energieffektivitet, da 88 pct. af private hjem i Nederlandene opvarmes med naturgas.

I 2021 stod vedvarende energi for ca. 33 pct. af Nederlandenes forbrug. Målet i 2030 er 70 pct. vedvarende energi, der primært skal leveres fra havvindmøller. Energiøer, der kombinerer vind-energi og hydrogenproduktion og andre Power-to-X teknologier, er, som i Danmark, på tegnebrættet efter 2030.

Danmark og Nederlandene er begge lande med ambitiøse klimapolitikker, og vi har meget at lære af hinanden, når det gælder innovative og fremtidssikrede løsninger på de samfundsmæssige udfordringer, vi står overfor, ikke mindst på klimaområdet.

Digital sundhed
Sundhedsindustrien i Nederlandene arbejder hen mod digitaliserede løsninger støttet af ny lovgivning vedr. elektronisk dataudveksling i sundhedssektoren.

I Nederlandene er der en stærk tradition for innovation og brug af nye teknologier. Nederlandene har både stærke Health Tech og Med Tech hubs, og mange af verdens største Med Tech firmaer findes på det hollandske marked.  

De mest spændende områder for dansk Health Tech og Med Tech er e-sundhed inklusiv fjernovervågning, hjælperedskaber og online-løsninger rettet mod specielt de grupper af befolkningen, der ikke har så store digitale færdigheder.

Informationer om presserejse, endeligt program med videre offentliggøres senere.

Kontakt i Kongehuset: Pressesekretær Oliver Jøhnk Boel, e-mail ojb@kongehuset.dk, mobil 33403900

Kontakt i Udenrigsministeriet: Journalist Janina Graae, e-mail jangra@um.dk, mobil 40838937

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum