Udenrigsministeriet

Kronprinsparret på erhvervsfremstød til Frankrig

Del

Deres Kongelige Højheder Kronprinsen og Kronprinsessen vil den 7.-8. oktober 2019 stå i spidsen, når en større dansk erhvervsdelegation gennemfører erhvervsfremstød i Paris. Fremstødet gennemføres under overskriften ”Danmark og Frankrig – sammen for et bedre liv og en bæredygtig fremtid”.

Kronprinsparret vil under fremstødet deltage i åbningen af en erhvervskonference, seminarer og besøg til større franske virksomheder og hospitaler. Deres Kongelige Højheder vil endvidere være værter ved en officiel middag med blandt andre gæster fra danske og franske virksomheder og organisationer.

Formålet med besøget er at styrke relationerne mellem Danmark og Frankrig og understøtte danske virksomheders vækst og position på det franske marked. 

Frankrig er verdens sjette største økonomi. Danmark og Frankrig har meget tætte relationer og et omfattende samarbejde på en række områder inden for  politik, kultur, samhandel og investeringer. 

Frankrig er en vigtig handelspartner for Danmark, og i 2018 udgjorde landet det ottendestørste eksportmarked for danske varer og services. 

Erhvervsfremstødet har desuden til formål at fokusere på sundhed, bæredygtighed (særligt energi og byer) og dansk livsstil og inkludere danske virksomheder med særlige kompetencer inden for ældrepleje, life science og ”smart hospitals”, energi-effektivitet og vedvarende energi, bæredygtige byer samt dansk livsstil.

Erhvervsfremstødets målsætning er at skabe en platform for konkrete fremtidige samarbejder, der vil udvikle og tilpasse bæredygtige og innovative løsninger på fælles udfordringer. Programmet omfatter blandt andet afholdelsen af seminarer om vindenergi-investeringer, byudvikling, opnåelse af Verdensmålene (SDG), sundhed samt virksomhedsbesøg til nogle af Frankrigs største virksomheder, og til hospitaler og infrastrukturprojekter, der matcher danske kompetencer.

Informationer om presserejse, program med videre offentliggøres senere.

Yderligere oplysninger: Læs mere på erhvervsfremstødets officielle hjemmeside.

Kontaktinfo:
Journalist Janina Graae, Udenrigsministeriet, e-mail jangra@um.dk, mobil 40 83 90 37
Didde Skovlund, kommunikationsmedarbejder, Kongehuset, e-mail ds@kongehuset.dk, tlf. 33 40 10 10

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Årets sidste katastrofe udeblev – men der er masser af kriser at bruge pengene på31.12.2019 10:29:12 CETPressemeddelelse

Her på årets sidste dag kan vi på ét punkt ånde lettet op og glæde os over, at julefreden ikke blev forstyrret af en pludselig katastrofe. For 15 år siden rullede tsunamien ind over Sydøstasien og efterlod total kaos. Kaos blev ikke mindre af, at regnskabsåret var gjort op hos de fleste donorer - og dermed var de humanitære kasser tømte. Også i Udenrigsministeriet var alle pengene til humanitære katastrofer blevet uddelt. Derfor besluttede man efterfølgende at etablere en humanitær reserve, som man kan gribe til, hvis der skulle opstå en pludselig katastrofe på en af årets sidste dage. Reserven, der går under navnen Tsunami-bevillingen, er i år på 120 millioner kroner. ”Det er selvfølgelig glædeligt, at verden i år ikke er blevet ramt af en stor katastrofe. Det betyder, at vi kan bruge pengene til andre formål – og dem er der desværre nok af,” siger udviklingsminister Rasmus Prehn. I praksis betyder det, at der i dag – den 31. december – bliver udbetalt bidrag til bl.a. Zimbabwe, Yemen

Prehn til flygtningetopmøde: 80 millioner kr. til unge flygtninges uddannelse17.12.2019 20:08:55 CETPressemeddelelse

Ministeren for udviklingssamarbejde, Rasmus Prehn, deltager i denne uge i flygtningetopmødet, Global Refugee Forum, i Genève. Ministerens fokus er på unge flygtninges fremtid, og Danmark bevilger 80 mio. kr. til flygtningebørns uddannelse og stipendier til universitetsstudier. ”Vi er nødt til at tænke langsigtet for den generation af unge mennesker, der vokser op som flygtninge. Hjælpe dem med træning eller uddannelse, så de kan få et job og skabe sig en hverdag i nærområderne.” – siger Rasmus Prehn Han tilføjer - “Derfor bevilger jeg 70 millioner kr. til uddannelse af flygtningebørn i Uganda og Etiopien samt 10 mio. kr. til et uddannelsesinitiativ, Tyskland har startet med stor succes. Initiativet er opkaldt efter Albert Einstein og giver stipendiater til flygtninges universitetsstudier. Hvem ved, om fremtidens Einstein sidder i en flygtningelejr?” Formålet med mødet er at skabe mere international solidaritet i håndteringen af store flygtningekriser. Flygtningekriser ender typisk med