Danmarks Idrætsforbund

Kronprinsparret offentliggør, hvor det løber Royal Run

Del

Nu kan Royal Run sammen med kongehuset afsløre, hvilke byer D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen løber Royal Run i den 6. juni. Royal Run ’22 bliver især året, hvor H.K.H. Kronprinsessen skruer op for sine aktiviteter ved det populære motionsevent.

Foto: Lars Møller/Royal Run
Foto: Lars Møller/Royal Run

Der er lagt op til fem helt store royale begivenheder, når Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 6. juni 2022. Igen i år løber H.K.H. Kronprinsen med i tre af byerne, mens H.K.H. Kronprinsessen har valgt at skrue op for aktiviteterne og løbe med i de to debutant-værtsbyer Kolding og Næstved.

”Vi ved, at det har stor betydning for vores deltagere, hvorledes især kronprinsen og kronprinsessen medvirker. Derfor er det en glædelig nyhed at vi i takt med, at vi har udvidet Royal Run med en ekstra by, også kan tilbyde kongelig deltagelse i de fem værtsbyer,” siger medlem af Royal Runs styregruppe og administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup.

Kronprinsparret deler sig således op på dagen for Royal Run:

 • Kronprinsen løber i Aalborg
 • Kronprinsessen løber i Kolding
 • Kronprinsen løber i Aarhus
 • Kronprinsessen løber i Næstved
 • Kronprinsen løber i København/Frederiksberg

De fem Royal Run-byer, der får kongeligt besøg, er allerede godt i gang med planlægningen. I Aalborg, der har været værtsby for det royale motionsevent siden begyndelsen i 2018, ser frem til at byde kronprinsen velkommen tilbage:

”Vi er i fuld gang med forberedelserne til en af sommerens helt store motionsoplevelser. Det er unikt at være en del af et event, der favner så bredt i forhold til deltagerne. Her kan alle være med, og vi glæder os til, at kronprinsen igen kommer til Aalborg og bliver en del af motionsfesten,” siger viceborgmester i Aalborg Kommune, Helle Frederiksen.

I Næstved, der skal afholde Royal Run for første gang, er spændingen i top og glæden ligeledes ved, at kronprinsessen kommer til den gamle købstad:

”Jeg ser det allerede for mig nu: Tusindvis af mennesker til folkefest i Næstved, den fritlagte Suså og middelalderkirkerne badet i sollys, kunstværkerne, som pryder vores gavle, Axeltorv fyldt med mennesker og munterhed, vores lokale talenter i en flot symfoni af underholdning, og en oplagt kronprinsesse i topform. Jeg må sige, at den 6. juni er en af de dage, jeg ser mest frem til i år,” lyder det fra borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

 

Status på Royal Run ’22

 • Kolding har udsolgt
 • Der er udsolgt på 5 km-distancen i Næstved og ledige startnumre på One mile og 10 km-distancen
 • Der er stadig ledige startnumre til Aalborg, Aarhus, København/Frederiksberg og Bornholm

OM ROYAL RUN

 • Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 6. juni 2022
 • Royal Run ’22 finder sted i Aalborg, Aarhus, Kolding, Næstved og København/Frederiksberg. På Bornholm er der Royal Run samme dag uden kongelig deltagelse.
 • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.
 • Sidste år (2021) deltog 79.000 i Royal Run.
 • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og Trygfonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
 • Tilmelder man sig inden 18. april, får man tilsendt sin startpakke
 • Tilmelding og information: royalrun.dk

Nøgleord

Kontakter

Administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup: 53 73 33 00
Viceborgmester i Aalborg Kommune, Helle Frederiksen: 22 85 95 25
Borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen: 55 88 50 00

Billeder

Foto: Lars Møller/Royal Run
Foto: Lars Møller/Royal Run
Download
Foto: Lars Horn/Royal Run
Foto: Lars Horn/Royal Run
Download
Download

Links

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartnere på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Bevæg dig for livet er en vision, der arbejder for, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Derfor har vi fokus på en lang række idrætter som eksempelvis løb, cykling, badminton, tennis, fitness, fodbold, håndbold og mange flere. De skal nemlig være med til at få danskerne ud og motionere. Derudover har vi også fokus på idræt for seniorer, idræt i naturen, udvikling af foreningerne og samarbejde med kommunerne. På den måde vil vi øge muligheden for at dyrke idræt og motion i hele Danmark.

 

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum