Udenrigsministeriet

Kronprinsparret i spidsen for erhvervsfremstød til Rom i november 2018

Del

Kronprinsparret vil fra 6.-8. november besøge Italien sammen med en større dansk erhvervsdelegation. Overskriften for det danske erhvervsfremstød er ”Industrial Renaissance – Catalyst for Tomorrow’s Business”.

Den italienske økonomi er eurozonens tredjestørste, og landet er et af Danmarks største eksportmarkeder. I 2017 var Danmarks eksport til Italien på lidt over DKK 16 mia. og Danmark importerede italienske varer og services for DKK 21 mia. De to lande er blandt EU’s største fortalere for frihandel, og Italien er en vigtig handelspartner for Danmark.

Erhvervsfremstødet vil fokusere på, hvordan man i dag kan finde løsninger på udfordringer inden for sundhed, klimaforandringer, vand- og energi, urbanisering og bæredygtig fødevareproduktion, som ikke kun er aktuelle i Italien og Danmark, men i store dele af verden. De fælles udfordringer skaber rum for innovation, nye muligheder og nye partnerskaber på tværs af landegrænser.

I 2018 fylder Rom 2.771 år, og siden Romerrigets start har innovation og videnskab været en integreret del af det italienske samfund og erhvervsliv. Allerede i antikken byggede romerne et vandsystem, der forsynede byens bade og fontæner med vand, og (ruinerne af) verdens første hospital findes på Tiber-øen i Tiberfloden i Rom.

Italien står dog i dag – ligesom Danmark – over for en række udviklingsmæssige udfordringer med industriel omstilling kombineret med en voksende ældre befolkning, opretholdelse af velfungerende sundhedssystemer og bæredygtig samfundsudvikling. Menneske og miljø er centrale omdrejningspunkter for den omstilling og udvikling, som begge lande skal forholde sig til. Det er samtidig en omstilling, hvor Danmark og Italien kan lære af hinanden.

Under erhvervsfremstødet vil Kronprinsparret deltage i en række erhvervsaktiviteter som har til formål at styrke relationerne imellem Danmark og Italien og understøtte danske virksomheders position i Italien.

Du kan læse mere på erhvervsfremstødets officielle hjemmeside:

https://danishroyalvisit.dk/italy2018/

Det fulde program for besøget offentliggøres senere.

Yderligere oplysninger kan rettes til:

Kongehuset:

Lene Balleby, kommunikationschef, tlf.: 33402529, mail: lb@kongehuset.dk

Udenrigsministeriet:

Janina Graae, journalist, tlf.: 33920251 / 40838937, mail: jangra@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.