Udenrigsministeriet

Kronprinsparret besøger Vietnam som led i officielt grønt dansk erhvervsfremstød

Del

Vindenergi og energieffektivitet vil være i fokus under besøget, der finder sted i hovedstaden Hanoi den 1.-2. november 2022. Kronprinsparret og den medfølgende erhvervsdelegation vil bl.a. møde lokale erhvervsledere og regeringsrepræsentanter, deltage i debatter om grøn omstilling og besøge lokale energiprojekter.

Erhvervsfremstødet er samtidig en fejring af 50-året for indgåelsen af diplomatiske relationer mellem Vietnam og Danmark. Danmark og Vietnam har et tæt bilateralt forhold, og på energiområdet betyder det f.eks., at Danmark og danske virksomheder bl.a. støtter Vietnams grønne omstilling.

Det tætte bilaterale forhold mellem Danmark og Vietnam er bl.a. forankret i en ’omfattende samarbejdsaftale’ fra 2013. I 2017 underskrev Danmark og Vietnam også en fælles aftale (Danish Energy Partnership Programme), som understøtter Vietnams bestræbelser på at leve op til Paris-aftalen. Det bilaterale forhold forventes at blive yderligere styrket ifm. undertegnelse af et grønt strategisk partnerskab i 2022.

Med en erklæret politisk målsætning om klimaneutralitet i 2050 og en kystlinje på mere end 3200 kilometer er potentialet for vedvarende energi, ikke mindst vindenergi både on- og offshore, enormt. Det samme gælder for energieffektivitet, idet den vietnamesiske industri og bygningssektor er de to største energislugere i Vietnam med henholdsvis 49 og 15 pct. Danske virksomheder har vigtig og efterspurgt erfaring og tilbyder løsninger, som sikrer, at grøn omstilling kan gå hånd i hånd med vækst og økonomisk udvikling.

Vietnam er samtidig et attraktivt marked for danske virksomheder. Selv under COVID er væksten steget årligt med 2-3 pct., og vækstraten forventes at vende tilbage til mellem 4 og 7 pct. i 2022. Vietnam ser Danmark som en dedikeret, innovativ og stabil partner ikke mindst pga. det langvarige udviklingssamarbejde mellem Danmark og Vietnam, hvor Danmark bl.a. har støttet klimatilpasninger med sikring af sociale forhold og grøn omstilling.

Kongehuset har samtidig historiske bånd til Vietnam. H.K.H. Kronprinsens far levede sine første år i Hanoi. Det var noget vietnameserne for alvor fik øjnene op for, da han sammen med H.M. Dronningen og D.K.H. Kronprinsparret i 2009 var på statsbesøg i Vietnam. Kronprinsen besøgte Vietnam igen i 2011, som et led i fejringen af 40-året for etableringen af diplomatiske forbindelser. Erhvervsfremstødet i år markerer 50-året for de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Vietnam, hvilket oprindeligt skulle have fundet sted i 2021.

Informationer om presseprogram og presserejse kommer senere.

Mere information kan fås ved henvendelse til

Kommunikationsrådgiver Frederik Linde, Kongehuset: fnl@kongehuset.dk, 3340 3900

Senior Press Advisor Janina Graae, Udenrigsministeriet: jangra@um.dk, 4083 8937

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum