Red Barnet

Kronprinsen og statsministeren hylder arbejdet for børns mentale sundhed

Del
Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen deltog i dag i Red Barnets 75-års jubilæumskonference. Her understregede de begge vigtigheden af at hjælpe børn med at komme sig efter traumatiserende oplevelser i krige og konflikter. På konferencen overrakte kronprinsen også en ærespris til 84-årige Joseph Vos, der som barn var på et af Red Barnets første rekreationsophold efter at have været i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig.

Der var både plads til hyldest og alvor, da H.K.H Kronprinsen, statsminister Mette Frederiksen og udviklingsminister Rasmus Prehn i dag talte til Red Barnets 75-års jubilæumskonference på Børsen i København.

– Jeg er både glad for og stolt af at være protektor for en organisation, der i så mange år har gået forrest for børnene. Arbejdet for at sikre gode børneliv er det mest meningsfulde, man kan forestille sig, lød det blandt andet fra kronprinsen i hans tale.

Konferencens tema er børns mentale sundhed og trivsel – med et særligt fokus på Red Barnets psykosociale støtte til udsatte familier i krigs- og konfliktzoner verden over.

Det arbejde har kronprinsen set med egne øjne flere gange. Senest da han tidligere på året besøgte flygtningelejren Zaatari i Jordan tæt på den syriske grænse sammen med Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, og udviklingsminister Rasmus Prehn.

– Det gjorde blandt andet stort indtryk på mig at opleve, at børnehaven i lejren var fyldt med smilende børn, der rent faktisk havde overskud til at lege, lære og være sammen med andre børn. Herhjemme er det noget, de fleste af os tager for givet. Men et barn, der er traumatiseret, har faktisk svært ved at lege, lære og indgå i fællesskaber med andre, sagde kronprinsen.

Også statsminister Mette Frederiksen udtrykte sin opbakning til Red Barnets arbejde med mental sundhed:

– Vi kommer til at støtte jer i det arbejde, hvor end I foretager jer det. For der er ingen, der må forvente, at et lille menneske, der har været igennem et helvede på jord, selv kan vride sig fri af den fortid. Der har man brug for andres hjælp, sagde hun fra talerstolen.

Ifølge udviklingsminister Rasmus Prehn er Red Barnet en vigtig strategisk partner for Danmark. Ligesom kronprinsen mindes han oplevelserne i verdens største lejr for syriske flygtninge.

– I foråret besøgte jeg Zaatari-flygtningelejren i Jordan, hvor jeg med egne øjne så det enormt vigtige stykke arbejde, som Red Barnet udfører for at sikre børn og unges trivsel og mentale sundhed. Det glæder mig derfor meget, at Red Barnet har valgt at markere dagen ved at sætte fokus på netop det, siger han.

Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen, glæder sig over den store opbakning til arbejdet med mental sundhed i skrøbelige lande. Hun håber, at verdens ledere fremover vil dedikere langt flere midler til området. Behovet er enormt, for 415 millioner børn vokser op i områder med krige og konflikter, og antallet af børn, der samtidig udsættes for krænkelser og overgreb, vokser.

– Verdens børn har mere end nogensinde brug for, at vi står sammen for at sikre deres mentale sundhed. De har ret til professionel, psykosocial hjælp. Opgaven er stor, og ingen kan klare den alene. Det kræver opbakning fra både frivillige, fagfolk, organisationer og regeringer. Børnenes mentale helbred skal tænkes ind i alt, hvad vi foretager os, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Kronprinsen overrakte ærespris

På scenen havde kronprinsen medbragt en vigtig pris til en helt særlig gæst. Red Barnets ærespris for livslangt engagement gik til 84-årige Joseph ’Joop’ Vos.

Prisen bliver givet til et menneske, der har dedikeret en stor del af sit liv til at tale børns sag og formidle erfaringer og viden om rettighedsspørgsmål til børn og unge i Danmark. Og det er netop, hvad Joseph Vos har gjort.

Efter at have været i koncentrationslejr blev han som 9-årig sendt afsted på et af Red Barnets første rekreationsophold i Danmark lige efter Anden Verdenskrig. Siden har han brugt en stor del af sit voksne liv på at fortælle børn og unge i Danmark om sine oplevelser under krigen og om, hvordan han – med den rette støtte – kom videre i sit liv.

– Jeg er ikke i tvivl om, at Red Barnet har en stor andel i, at jeg står her foran alle jer i dag, og i at jeg har fået et voksenliv uden mareridt. Det er jeg taknemmelig for, sagde han i sin takketale.

Børssalen, hvor konferencen fandt sted, var venligst udlånt af Dansk Erhverv.

Billeder fra konferencen kan downloades her: https://we.tl/t-rEmMvj3pBA

Red Barnet 75 år 

  • Red Barnets arbejde startede i ruinerne fra Anden Verdenskrig med hjælp til krigens børn.
  • I dag arbejder Red Barnet fortsat i verdens skrøbelige stater og brændpunkter, hvor børn flygter og frarøves deres sikkerhed, skolegang og barndom.
  • Vores seneste internationale rapport viser, at rekordmange af verdens børn i dag bliver udsat for krænkelser i forbindelse med krige og konflikter.
  • En af Red Barnets centrale opgaver er at sikre psykosocial hjælp til børn i kriser. I Danmark har vi en særlig ekspertise på dette område.

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Børn og unge på midlertidigt ophold i Danmark kæmper med stor mistrivsel13.3.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ny undersøgelse fra Red Barnet og Via University College viser, at børn og unge, der har fået midlertidigt ophold i Danmark kæmper med mistrivsel, modløshed og ensomhed. Red Barnet ønsker derfor et opgør med de korte midlertidige opholdstilladelser og hyppige genvurderinger, som skaber usikkerhed, ventetid og begrænser rettigheder for børn og unge, hvilket går udover deres udvikling, læring og uddannelse.

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod billeder med seksuelt formål11.12.2023 06:01:00 CET | Pressemeddelelse

Lovgivningen beskytter ikke børn godt nok, når det handler om seksuelt krænkende billeder og videoer. Det viser en analyse foretaget af Red Barnet. Børnerettighedsorganisationen foreslår derfor at stramme loven, så tre typer af materiale med tydelig seksualisering af børn bliver kriminaliseret i Danmark i samme grad, som det er i de andre nordiske lande. Inden for animeret materiale oplever Red Barnet en voldsom stigning, der kræver akut handling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye