Red Barnet

Kronprinsen og statsministeren deltager i Red Barnets 75-års jubilæumskonference

Del

Onsdag den 9. september gæster H.K.H. Kronprinsen Red Barnets 75-års jubilæumskonference på Børsen sammen med statsminister Mette Frederiksen og udviklingsminister Rasmus Prehn.

Konferencen sætter fokus på, hvordan vi sikrer børns mentale sundhed og trivsel – også kaldet Mental Health and Psychosocial Support (MHPSS) – især i områder ramt af krig og konflikt. I løbet af formiddagen vil Kronprinsen, statsministeren og udviklingsministeren holde tale og lytte til oplæg om Red Barnets arbejde med at hele børns mentale krigsskader.

Kronprinsen er protektor for Red Barnet og vil på konferencen desuden overrække en ærespris for livslangt engagement til Joseph 'Joop' Vos, der som 9-årig var på et af Red Barnets første rekreationsophold i Danmark lige efter Anden Verdenskrig, og som på konferencen vil fortælle sin historie.

Akkreditering
Pga. et begrænset antal pladser er der kun adgang for akkrediteret presse til arrangementet. Tilmelding skal ske på mail til gbj@redbarnet.dk senest den 7. september kl. 12.

Sted:
Børssalen, Børsen. Ankomst til receptionen i Dansk Erhverv, Slotsholmsgade 1A, 1216 København K, indgang B.

Tid:
Onsdag den 9. september 2020 kl. 9-16.30.

Kontaktpersoner:
Gitte Bank de Thurah, tlf. 21 55 20 45, gbj@redbarnet.dk og Julie Kauffmann, tlf. 21 89 90 61, e-mail: juka@redbarnet.dk

Baggrund om konferencen
I 75 år har Red Barnet hjulpet børn ramt af krig og konflikt. Organisationens arbejde startede bogstaveligt talt i ruinerne fra Anden Verdenskrig med hjælp til krigens børn, og i dag arbejder Red Barnet fortsat i verdens skrøbelige stater og brændpunkter, hvor børn flygter og frarøves deres sikkerhed, skolegang og barndom.

Ikke siden Anden Verdenskrig har så mange børn været på flugt, og samtidig har coronakrisen øget risikoen for psykologiske belastninger og dermed dårligere trivsel hos børn. Behovet for mental sundhed og psykosocial støtte (MHPSS) til børn har aldrig været større.

Får børnene ikke den rette hjælp, risikerer det at få alvorlige konsekvenser for dem langt ind i voksenlivet; det skader deres uddannelse, deres familier og de samfund, som der er brug for, at de bidrager positivt til.

Derfor sætter Red Barnet fokus på børns mentale sundhed og trivsel til organisationens 75-års jubilæumskonference. Red Barnet i Danmark har en særlig ekspertise på dette område og er blandt de førende i verden. Organisationens protektor Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen holder tale på konferencen, hvor danske såvel som internationale eksperter på området også vil deltage. Formålet med konferencen er at sikre den afgørende hjælp til de millioner af børn, der i dag er berørt af krig og konflikt, så deres mentale krigsskader ikke bliver varige.

Læs mere om konferencen her: https://redbarnet.dk/mhpss-konference/

Kontakter

Information om Red Barnet

Red Barnet
Red Barnet
Rosenørns Allé 12
1634 København V

3536 5555https://redbarnet.dk/

Red Barnet arbejder i Danmark og flere end 120 andre lande. Vi redder børns liv. Vi beskytter og styrker dem. Vi kæmper for deres rettigheder. Vi er Save the Children – verdens førende uafhængige organisation for børn.

Red Barnet yder nødhjælp og forebygger katastrofer. Vi bekæmper vold, overgreb og mobning. Vi sikrer skolegang, opbygger fællesskaber og styrker børns modstandskraft. Vi arbejder politisk for de dårligst stillede børn og skaber debat om børns livsvilkår.

 

Følg pressemeddelelser fra Red Barnet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Red Barnet

Red Barnet vil ændre loven: Børn skal beskyttes bedre mod seksuelle overgreb26.11.2020 06:07:00 CETPressemeddelelse

I løbet af de senere år har en række sager vist, at børn, der har været udsat for seksuelle overgreb, ikke beskyttes godt nok af straffeloven. Red Barnet foreslår derfor en række lovændringer i et nyt udspil. Børnerettighedsorganisationen vil have indført en selvstændig grooming-paragraf i loven og hævet aldersgrænsen for voldtægt fra 12 til 15 år, så det altid vil være voldtægt, hvis en voksen over 18 år har samleje med et barn under 15 år.

Trængte komikere bakker op om udsatte børn i Grin til Gavn29.10.2020 07:55:00 CETPressemeddelelse

For andet år i træk afholder Red Barnet det populære velgørenhedsshow Grin til Gavn. Selv om underholdningsbranchen er hårdt presset af coronakrisen, går et stærkt hold af komikere på scenen til fordel for Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark og resten af verden. Billetsalget starter i dag, og Mikkel Klint Thorius og Jonas Mogensen er værter på de fem shows i København og Aarhus.

Kronprinsen og statsministeren hylder arbejdet for børns mentale sundhed9.9.2020 16:07:32 CESTPressemeddelelse

Kronprinsen og statsminister Mette Frederiksen deltog i dag i Red Barnets 75-års jubilæumskonference. Her understregede de begge vigtigheden af at hjælpe børn med at komme sig efter traumatiserende oplevelser i krige og konflikter. På konferencen overrakte kronprinsen også en ærespris til 84-årige Joseph Vos, der som barn var på et af Red Barnets første rekreationsophold efter at have været i koncentrationslejr under Anden Verdenskrig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum