Børne- og Undervisningsministeriet

Kristendemokraterne bliver en del af gymnasieforligskredsen

Del

Kristendemokraterne står sammen med rød blok og Dansk Folkeparti bag den aftale om elevfordeling, som blev indgået torsdag i sidste uge. Samtidig træder partiet ind i gymnasieforligskredsen.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil er glad for at have partiet med i aftalen om elevfordeling og hilser Kristendemokraterne velkommen i gymnasieforligskredsen.

”Det er glædeligt at få Kristendemokraterne med i forligskredsen. Jeg har arbejdet sammen med partiet helt tilbage til dengang, det hed Kristeligt Folkeparti, og altid oplevet det som konstruktivt i uddannelsespolitikken, hvor de forfægter deres synspunkter med vid og ånd. Jens Rohde har som person været repræsenteret i forligskredsen hele vejen igennem, og jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Landsformand for Kristendemokraterne, Isabella Arendt, glæder sig også over aftalen om elevfordeling og ser frem til det kommende samarbejde i gymnasieforligskredsen.

"For KD er det en selvfølge at tage ansvar for de store og vigtige områder i vores samfund – også når det bliver svært. Derfor er vi glade for at komme med i gymnasieforligskredsen, så vi kan tage ansvar for nogle af de ungdomsuddannelser, der er en afgørende del af undervisningspolitikken," siger landsformand for Kristendemokraterne Isabella Arendt. 

Læs mere om den nye aftale om elevfordeling.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt pressetelefonen på tlf. 2240 0930 for pressehenvendelser til ministeren eller ministeriet.

Eller skriv til presse@uvm.dk

Det er ikke muligt at sende sms'er til pressetelefonen.

Information om Børne- og Undervisningsministeriet

Børne- og Undervisningsministeriet
Børne- og Undervisningsministeriet
Frederiksholms Kanal 21
1220 København K

33 92 50 00https://www.uvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Børne- og Undervisningsministeriet

PRESSEINVITATION: Pressemøde om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem28.10.2021 15:06:42 CEST | Pressemeddelelse

Pressen inviteres til pressemøde i forbindelse med aftale om det fremtidige evaluerings- og bedømmelsessystem i folkeskolen. Det foregår i Børne- og Undervisningsministeriet, Frederiksholms Kanal 26, fredag den 29. oktober 2021 kl. 11.15. Tilmelding er påkrævet og skal ske til presse@uvm.dk senest kl. 10.00. Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Der vil være adgang for journalister fra kl. 10.30. Ud over børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil deltager partierne i folkeskoleforligskredsen og følgende af parterne i Sammen om Skolen: Danmarks Lærerforening, Skolelederforeningen, Kommunernes Landsforening, Danske Skoleelever, Skole og Forældre og Børne- og Kulturchefforeningen. For yderligere oplysninger kan du ringe til ministeriets pressetelefon på 2240 0930.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum