Kriminelle lejere skal fremover kunne sættes hurtigere ud af deres bolig
Det bliver nu nemmere for almene boligorganisationer at sætte kriminelle beboere ud af deres lejlighed, hvis de bliver dømt for utryghedsskabende kriminalitet - også selvom dommen bliver anket. Det har et flertal i Folketinget i dag besluttet.
Den nye lov indebærer, at det bliver muligt at ophæve en lejeaftale med det samme, når en beboer får en ubetinget dom for utryghedsskabende kriminalitet begået i nærheden af den ejendom, hvor lejemålet er beliggende. Det kan være kriminalitet i form af udøvelse af vold, hærværk, indbrud eller overtrædelse af våbenlovgivningen.
I dag kan der gå lang tid, fra en beboer første gang bliver dømt, til beboeren fraflytter, hvis dommen bliver anket og skal igennem flere retsinstanser.
”Det skal være trygt og godt at vokse op i alle boligområder i Danmark. Dømte kriminelle skal ikke bare kunne blive boende og fortsætte med at skabe utryghed i de almene boligområder, hvis blot de anker deres dom. Derfor strammer vi nu reglerne, så de hurtigt kan sat ud af deres lejlighed efter den første dom,” siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen.
De nye regler indebærer samtidig en styrkelse af fogedretten i sager om ophævelse af lejeforhold på grund af kriminalitet i både almene og private lejeforhold, samt en hurtigere sagsbehandling, da sagsbehandlingstiderne i fogedretten er betydeligt kortere end i boligretten.
Kontakter
Cecilie Rex SelmerPresserådgiver
Tlf:72 28 24 17crs@im.dkInformation om Digitaliseringsministeriet
Følg pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Digitaliseringsministeriet
Fem nye tommelfingerregler skal hjælpe forældre, børn og unge i den digitale hverdag1.7.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Der er et kæmpe eksperiment i gang, når det handler om børn og unges liv på digitale medier. Det gælder både skærmforbrug, men også det indhold, de bliver eksponeret for på digitale medier. Det er udfordringer, der skal løses i fællesskab. Derfor lancerer Alliancen for et trygt og godt digitalt børne- og ungeliv nu fem tommelfingerregler, som skal være med til at hjælpe forældre og skabe tryggere rammer for børn og unges færden på nettet.
Hvad skal Danmarks nye app til digitale beviser hedde?29.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Digitaliseringsministeriet inviterer nu danskerne til at navngive en ny app. Den nye app skal på sigt rumme alverdens digitale beviser. Der er derfor brug for kreative bud på det nye app-navn.
Ny aftale om en fremtidssikret digital infrastruktur i hele Danmark26.6.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark får med ny aftale de bedste telepolitiske rammer for anvendelse af en robust og fremtidssikret digital infrastruktur. Aftalen sikrer samtidig en fortsat indsats mod stigende digital svindel.
Nu samles de eksperter, der skal finde frem til nye AI-storskalaprojekter16.6.2025 09:01:08 CEST | Pressemeddelelse
Kunstig intelligens i den offentlige sektor er afgørende for at øge kvaliteten og frigøre ressourcer, så der er mere tid til nærvær i velfærden. Derfor samles aktører og eksperter fra det offentlige og private nu for at drøfte, hvilke AI-storskalaprojekter der kan gøre den offentlige sektor bedre.
Ny aftale skal gøre det lettere at være digital borger i Danmark11.6.2025 11:00:01 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være lettere for danskerne at få hjælp til det digitale fra deres pårørende via digitale fuldmagter, borgernes tillid til de offentlige digitale løsninger skal fastholdes, og digital suverænitet i den offentlige sektor skal fremmes. Det er blot nogle af formålene med den nye fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, som regeringen, KL og Danske Regioner præsenterer i dag.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum