Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen glæder sig over nyt flertal bag flerårsaftale

Del
Et flertal i Folketinget er blevet enige om de økonomiske rammer for kriminalforsorgen frem til udgangen af 2025. Kriminalforsorgens direktør ser frem til at sætte gang i flere vigtige projekter.

Et flertal i Folketinget bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Moderaterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti er blevet enige om at videreføre aftalen om kriminalforsorgens økonomi – den såkaldte flerårsaftale 2022-25.

Aftalen kommer efter en periode, hvor der ikke har været et flertal bag aftalen, der blev indgået i december 2021.

Kriminalforsorgen har i en årrække været udfordret på en række punkter, og derfor glæder det direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen, at det vigtige genopretningsarbejde kan fortsætte:

- Jeg er rigtig glad for, at der nu igen er fuld finansiering og flertal bag vores flerårsaftale. Aftalen giver os rammerne for, at vi kan fortsætte det vigtige arbejde med at bringe kriminalforsorgen tilbage i balance, så det er en rigtig en god nyhed for os alle. Jeg ved, at det vil give en tiltrængt ro til at arbejde med de mange virkelig gode initiativer i aftalen, siger direktør i kriminalforsorgen, Ina Eliasen.

Med det nye flertal og klarhed om aftalen kan følgende initiativer nu genoptages:

  • Opgaveflytning fra fængselsbetjente til andre faggrupper.
  • Flere skærpede sikkerhedspladser og ny "sikkerhedsklasse 0" for de farligste indsatte.
  • Pulje til civilsamfundsorganisationer.
  • Idriftsættelse af to udslusningsfængsler.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Kriminalforsorgen

Kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen
Strandgade 100
1401 København K

7255 5555https://www.kriminalforsorgen.dk/

Kriminalforsorgen driver landets fængsler og arresthuse, og vi fører tilsyn med dømte. Sammen med de andre myndigheder i retssystemet begrænser vi kriminalitet og skaber tryghed i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kriminalforsorgen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum